Vildhästar

Igår efter jobbet var det dags att byta hage på hästarna. Jag brukar ju fixa hagbytena själv när det är mellan hagarna på gården men nu var det ju en bit att gå så Elin och Mikaela var med och hjälpte mig så vi fick med alla fem hästar. Ja fem, för i går förmiddags fick Queen somna in vilket hade gått bra.

Hagen som hästarna blev utsläppta i ligger en liten bit från gården och består av en mindre äng och en större äng med en väg i mellan och allt är instängslat så de själva kan gå mellan ängarna. När vi släppte ut dem vågade de sig inte gå uppför backen till den andra ängen, utan nöjde sig med att vara där nere.

IMG_4715

Det går ju inte direkt att dra en vattenslang hit ut, och det är också lite för långt för att gå med skottkärra och vattendunkar, så Axel svetsade ihop en liten pall-gaffel-variant till traktorn igår. Jag missade att ta en bild utan pallen på, men det är två utstickande ben som håller upp pallen.

IMG_4720

Loke vägrade sova så han fick vara med ute till sena kvällen. Idag är det för övrigt 10-månanders kontroll på BVC! Var tog min lilla bebis vägen!?

IMG_4718

Vi satte på två pallkragar på pallen och stoppade i vattendunkar, tunnor och aggregatet med batteri så vi kunde få lite ström i tråden också.

IMG_4721

Jag passade på att titta till hästarna också såklart och nu höll de till på den övre ängen. Vilka vildhästar! De kom och mötte mig allihopa, med ledarstoet (Kaprifol) i täten och då tog jag med mig dem ner för att visa att de fått vatten. De gick på ett fint led bakom mig och Kaprifol, haha.

IMG_4723

När hästarna sett att de fått vatten och insett att det inte var så mycket mer skoj var det någon häst som tog täten och så drog lilla flocken iväg i full galopp upp för backen och ut på den stora ängen igen. Sicket hästliv alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.