Sista juli

Sista dagen i juli månad är kommen och det verkar bli ännu en varm och solig dag. Det blir ju inte så mycket gjort dessa supervarma dagar, lyckligtvis är det lite svalare på kvällar och nätter oftast men just dagtid är det väl varmt. Kanske får införa siesta i Sverige också på sikt? Efter idag ser det i alla fall ut att kunna bli lite svalare väder igen, och det ser vi fram emot. Vi har ju haft två ganska vilosamma helger i rad nu så det kliar lite i fingrarna att fortsätta greja hemma. Vår prioriteringslista ändras mest hela tiden men saker som jag gärna får gjort snart är:

*Rensa ris i hagen vid huset
När fåren gick här senast sågade Axel ner en hel del sly som fåren fick äta upp och dessa grenar behöver ju samlas ihop och läggas på hög nånstans.

*Hugga sista veden och röja där
Vår motorsåg har ju varit lite kinkig men verkar för tillfället vara på ganska bra humör så Axel har äntligen lyckats såga upp de sista stockarna i vedhögen bredvid hönsgården. Nu ska det bara huggas och slängas in i vedboden och så ska platsen röjas så vi kan ställa lite höbalar här.

*Måla klart maskinhallen
Detta påbörjades ju redan förra året och det är ju inte mycket kvar nu alltså.

*Bygga ett skåp till i sadelkammaren
Sedan Zingoalla flyttade in i stallet har jag fått flytta ut ur sadelkammaren eftersom vi bara har fyra skåp där inne och nu är vi ju fem hästägare. Vår plan är att flytta på tränshängarna och bygga ett nytt skåp till mig där vilket nog kan bli rätt bra. Just nu är mina grejer utspridda i flera olika små skåp och lådor i hela stallet vilket är lite tråkigt och tidskrävande eftersom jag aldrig minns i vilket skåp jag lagt just den grejern. Hehe.

IMG_2930

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.