Vinterns foder

Igår åkte vi som sagt och hämtade lite fler höbalar, nämligen sex stycken. Vi lyckades precis knö in två stycken i hästsläpet så det blev tre rundor till Kvinnestad och tillbaka. Detta betyder nu att vi har 32 balar hemma och snittpriset hamnar runt 750-800kr/bal inkl. moms vilket får anses väldigt bra ett år som detta.

IMG_5239.JPG

Dessa ska räcka hela vintern för hästarnas del, så det känns himla skönt! Vi får eventuellt tag på lite småbalar till fåren i slutet av veckan, annars är det bara det som saknas. Axel var även uppe på loftet över verkstan igår där det fortfarande ligger hö sen innan vi köpte gården och det ska nog gå att fodra med en del av det också, så vi sitter inte helt i skiten oavsett. Jag tror att våra fyra får äter typ 4-5 stycken balar under hela vintern, så det är ju inga mängder direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.