Tillbaka hemma

Bortsett från två dagar i början av augusti har hästarna betat på grannars marker ända sedan 23:e juli. Först var de två veckor ”i skogen” på andra sidan våra gärden, och den senaste dryga månaden har de gått på andra sidan asfaltsvägen och haft det riktigt gott. Vi är så tacksamma över våra snälla grannar som låtit oss beta deras gräs, det har verkligen räddat oss denna sommaren. Tack vare detta har våra egna hagar fått vila och haft en möjlighet att återhämta sig efter att ha blivit delvis sönderbrända tidigare i sommar. I går, när gräset på andra sidan asfaltsvägen i princip tagit slut, kunde vi däför ta hem hästarna igen och släppa dem i en ny fin grön hage. Härligt!

20180906

Jag räknar med att de kan gå här i två veckor, sen två veckor i den andra sommarhagen (med tillgång till ligghallen) och sen är det dags att stoppa in dem i vinterhagen för säsongen. Då är vi ändå inne i oktober och vi kan nog vänta ytterliggare en vecka innan vi börjar ge hästarna hö vilket är riktigt bra.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.