Gott och blandat

Gårdagen innehöll många olika saker. Om vi ska börja med fortsättningen av bil-storyn så föll det på alternativet att skoten tar tillbaka topplocket och lagar det, och sen får vi tillbaka det. För att snabba på processen åkte Axel och Loke till verkstan i Vårgårda och hämtade topplocket för att sedan åka två timmar till Ödeshög där skoten ligger. De ska nu lämna in det hos en verkstad i Vadstena för lagning och sen tillbaka till skroten och sen ska topplocket tillbaka till oss. Eventuellt åker Axel och hämtar det när det är klart, för att vi ska få tillbaka det så snabbt det går. Vi håller tummarna att de är snabba på att laga topplocket… Min bil får stå kvar på verkstan, den är ju isärplockad och ganska svår att flytta på just nu.

När Axel och Loke ändå var i området så hade de med sig lammskinnen som legat insaltade i drygt två veckor hos oss och lämnade dem till berederiet i Tranås. Skinnen bereds där på plats och skickas inte utomlands som på många andra ställen. Två av våra sex skinn kommer vi få oklippta och därför extra långhåriga, ”mattberedning”, och de andra fyra kommer klippas på 35mm längd och dessa kommer även vara tvättbara. Det är ju våra första lammskinn så vi testar dessa två varianter och ser hur det blir! Det blir spännande, väntan blir dock ganska lång då de beräknas vara klara till våren. HÄR kan man läsa mer om hur detta går till!

På vägen hem stannade Axel till i Gränna och köpte med sig några polkagrisar också! Gott gott…

Jag var på jobbet i god tid utan att vara tvungen att gå upp snortidigt tack vara Rebecka, och jag blev upplärd i att mäta kloridinträngning i betong med titreringsmetod. Ganska skoj ändå, fick leka kemist hela förmiddagen och gick runt i labbrock och droppade i salpetersyra och andra skojiga saker i proverna. Vid lunchtid gjorde jag något som jag aldrig gjort förut, och nog inte trodde jag någonsin skulle göra heller. Jag hängde på fyra kollegor och gick bort till en hinderbana/utegym en dryg kilometer från jobbet. Där jobbade vi oss svettiga och sen joggade vi tillbaka till jobbet igen, träningsvärk idag! Vi tänkte göra detta tillsammans en gång i veckan, skönt att komma ut lite under dygnets ljusa timmar så här års!

träning

Efter jobbet lämnade jag tillbaka Rebeckas bil och Axel hämtade mig där och så åkte vi hem och åt middag och lekte lite med Loke tills hans läggdags. När han somnat gick jag ut och motionerade min bruna tös! Vi packade på oss alla reflexer och pannlampa och red ut ca 3km och sen avslutade jag inne på banan där vi fortsatte jobba med bogen in på långsidorna och fattning av ”fel” galopp. Hon har snabbt lärt sig att hon ska fatta fel galopp och gör det jättebra, nu ska vi försöka hålla den galoppen genom nån sväng också, hehe.

20181115

Hon var superfin i alla fall! Alla galoppfattningar gör henne verkligen alert och rund och go i formen. Bra träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.