Jag gillar inte bilar

Eller ja, när de tar en från punkt A till punkt B utan att gå sönder eller dricka för mycket dyr bensin, då är de ju ganska bra att ha. Tillochmed väldigt nödvändiga för att jag ska kunna använda dygnets timmar på ett effektivt sätt. Men bilar, och ofta mina/våra bilar, har en tendens att inte riktigt göra det här tycker jag. Min nuvarande bil, Valpen, har gått rätt dåligt ganska länge och vi har försökt lösa symptomen själva men inte riktigt lyckats hitta orsaken till alla fel som dykt upp så till sist lämnade vi in den på verkstan. Verkstans dom löd (och nu är ju jag en hästtjej va, och inte en biltjej så viss risk för felaktigheter i kommande text) att topplocket behöver bytas/renoveras på grund av krökta ventiler. Detta kunde förklara de allra flesta problem Valpen har så det lät ju rätt bra ändå. Det är ju dock ingen billig grej att byta eftersom stora delar av motorn behöver plockas ur mm, så det tar tid. Men nåja, vi kör på detta så har vi en fungerande bil sen.

Vi kände då att vi hade två alternativ; renovera upp vårt eget topplock eller införskaffa ett annat. Eftersom alternativ ett skulle innebära att bilen blev ståendes isärplockad under en längre tid på verkstan valde vi alternativ två och köpte hem ett begagnat topplock från en skrot i Ödeshög. Topplocket anlände och vi levererade både det och Valpen till verkstan som började plocka i sär bilen i går. Verkstan ringer sen Axel och säger att det ”nya” topplocket OCKSÅ har krökta ventiler, tjoho! Så nu står Valpen, i särplockad, på verkstan med TVÅ trasiga topplock bredvid sig. Vi verkar ha två alternativ att fortskrida härifrån:

  1. Skroten som sålde topplocket har erbjudit sig att ta tillbaka topplocket, skicka det till sin verkstad och renovera upp det och sen skicka det tillbaka till oss (utan extra kostnad).
  2. Vi reklamerar topplocket, får pengarna tillbaka och renoverar i stället upp vårt eget topplock.

Axel ska diskutera alternativen med verkstan idag och se vad som är smidigast och minst dyrt. Oavsett blir ju Valpen ståendes isärplockad ett tag framöver, och det var ju precis det som vi ville undvika. Frågan är om den kan stå kvar utanför verkstan utan att riskera sitt liv eller om vi måste bogsera den därifrån…

Axel behöver sin bil till detta pussel idag, så han kan köra iväg nåt av topplocken för att påskynda processen lite. Jag behövde dessutom vara på jobbet senast 07.30 och fick då ställa klockan på 04.45 för att hinna cykla till bussen (7km) och ta bussen till jobbet. Jag hade precis ställt klockan och lagt mig i sängen TIDIGT för att sova, och skrev lite med Rebecka på Messenger (vi diskuterade de nya smileysarna på min mobil bland annat, mycket viktigt) och beklagade mig lite för min situation. Då sätter hon och Andreas sig i sina bilar och åker hit och lämnar en bil till mig som jag fick låna idag ❤ Så tacksam!!

3 tankar på “Jag gillar inte bilar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.