Salt

Nu är det kallare väder på ingång så i går provade vi att salta paddocken för första gången, för att se om vi kan hålla den ridbar även när det blir ett par minusgrader ute. Axel hade förberett under dagen och vår tanke var att använda vår konstgödselspridare till att sprida saltet, så den hade han kollat av och kopplat på traktorn innan jag kom hem.

IMG_0215

Saltet vi använder säljs på Byggmax för 50kr á 25kg och vi hällde i drygt fyra säckar i gödselspridaren. Anledningen till att det inte blev hela säckar är att vi återanvänder det saltet som låg på fårskinnen innan vi skickade dem till garveriet.

IMG_0214

Sen körde Axel en vända på ridbanan och vi ställde in spridaren så den spred ”lagom” mycket salt helt enkelt. Som sagt, det är ju första gången vi provar detta så vi får se hur det funkar! Efteråt har jag läst både för- och nackdelar av att harva banan efteråt och jag tror nog egentligen att det är bäst att göra det, så saltet kommer ner lite i marken. Detta gjorde vi dock inte i går men det var tre hästar som motionerades inne på banan efteråt som trampade ner saltet lite och jag krattade även lite, så vi får se hur det blir helt enkelt. Det ska bli spännande att utvärdera detta!

IMG_0216

Kaprifol var en av hästarna som motionerades på banan igår och det blev tömkörning för henne. Hon var fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.