Körlektion nr 2

I januari 2016 hade Kaprifol sin första körlektion, det gick ut på att hon fick ha draglinor i en brösta och eftersom det gick bra fick hon dra ett bildäck. Det gick jättebra, men jag har tyvärr inte fortsatt med denna ”utbildning”.

Men nu när vintern närmar sig och det kanske kommer snö vore det ju skoj att ha en häst att kanske kunna åka skidor/pulka bakefter. Alice är inte längre med oss och Loke har ännu inte fått sin inkörda ponny (haha) så lotten faller ju på Kaprifol. Så igår fick hon sin andra körlektion, bara nästan två år senare.

Jag har ju inte längre kvar den selen, bröstan och draglinorna som jag använde sist eftersom de har lämnats tillbaka till sin ägare och jag kom på för sent att jag ju kunde provat Alices lokesele. Därför satte jag på tömkörningsgjorden och tolkselen som jag hade liggandes bland mina grejer, men faktiskt aldrig använt.

Det tog en liten stund innan jag fick på den inpassad men det blev nog ganska bra. Det ser lite ”hängigt” ut på bilden ovan, men det blir bra när det blir lite drag i linorna. I stället för däck tog jag med en halvpall ut på ridbanan och så ledde jag Kaprifol och drog halvpallen bredvid henne så hon fick lyssna på det skrapande ljudet halvpallen gjorde när den drogs fram över ridbanan. Kaprifol är ju oftast ganska cool med såna här grejer så trots den tilltagande vinden och isdroppar i luften skrittade hon på ganska lugnt. Så ganska snart kopplade jag på tolkselens linor i halvpallen och så fick hon dra! Den vägde ju ingenting, men hon fick träna på känslan att ha något släpandes efter sig och känna linorna mot kroppen när hon svängde och hon var jätteduktig! Jag gick bredvid henne till en början men satte sedan fast tömmarna i tränset och gjorden och tömkörde gåendes bakom halvpallen. Hon fick massa godis och beröm så hon tyckte nog att det var ganska roligt också, det krävdes ju inte så mycket arbete från hennes sida direkt, hehe.

Så nu är jag lite taggad på att dra detta vidare, jag har ju faktiskt både sele och vagn och det är ju synd att det inte används… Får se om jag kan låta henne släpa lite fler grejer, som dels är lite tyngre och sen borde jag väl låta henne ha nåt skakelliknande efter sig också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.