Coq au vin

Som jag tidigare nämnt visade sig den ”okända kycklingen” vara en tupp och inte en höna som vi hoppades på och den och den andra tuppen började mucka gräl med varandra när de började bli könsmogna. Av den anledningen, plus att det känns lite ”onödigt” att föda två tuppar när vi bara behöver en, fick den ena tuppen avsluta sitt liv i lördags kväll. Axel tog honom när han sov på sin sittpinne och nackade honom direkt, så det gick snabbt och tuppen han aldrig riktigt märka vad som hände. Lotten föll på den vita tuppen som har varit svårbestämd och inte lika ”tuppig” i sitt utseende, dels för att den andra tuppen är snyggare men också för att han är trevligare mot hönorna.

Så vad gör man med en nackad tupp då? Jo den skållades så det gick enkelt att ta av fjädrarna och sen blev den söndagsmiddag i form av Coq au Vin!

Köttet fick koka sig gott med lök, morötter och vitlök i rödvin, senare tillkom champinjoner och säkert nåt mer, och så åt vi det med potatis.

En gryta in-the-making, ser kanske inte så aptitligt ut i detta skede, men det blev inte så dumt alltså!

I går kväll anlände även vår väns fyra hönor som ska bo hos oss i en dryg månad då familjen ska resa till Nya Zeeland. De stoppades in på sittpinnarna i går kväll när våra höns satt och sov, så vaknar de upp i dag och tror att de är vänner, med lite tur, hehe. Jag har inte själv sett nykomligarna ännu, så ingen bild på dem än tyvärr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.