Veterinärdag

Tidigt i morse körde jag Askja och Hekla till veterinärstationen i Vårgårda, det är dags för tjejerna att bli steriliserade. Jag har velat lite fram och tillbaka om jag skulle spara Hekla för att kunna ta egna kattungar på henne om ett par år, men jag kände att det inte riktigt kändes okej att ha henne på preventivmedel så länge iochmed den ökade risken av tumörer mm, samt det extra ”krånglet” det blir. Så idag blir de alltså steriliserade.

Efter lunch kommer en annan veterinär från Vårgårda till stallet, det är dags för Kaprifol att bli vaccinerad och få tänderna kollade. Som ni förstår jobbar jag därför hemma idag, för att då kunna ta en lite längre lunchrast och assistera veterinären. Även tre av de andra hästarna ska få tänderna kollade, så vi kan dela på de fasta kostnaderna som veterinären tar för att ta sig hit ut.

Loke och Axel ska till Öppna Förskolan på förmiddagen vilket passar bra för det är inte alltid så lätt att jobba hemma när Loke är hemma samtidigt. Igår var de ute på isen igen och Axel åkte en runda på 7km på skridskor på sjön. Loke hade somnat efter en stund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.