Uppföljning, och en kusin!

Tänkte att gårdagen behöver en liten uppföljning med alla veterinärbesök och dylikt, men först: Loke har fått en lill-kusin! Kaj och Tilda fick igår morse sin son, Noah, och han landade på 3740g och 52cm, vilket inte är långt ifrån Lokes födelsesiffror på 3620g och 52cm. Så roligt med en till liten i familjen!

Tillbaka till alla djuren då! Kaprifol fick tänderna undersökta av David från distriktsveterinärerna och han hade med sig två studenter från Danmark som också kikade. Det var bara lite småskrufs som behövde jämnas till, annars såg det fint ut där inne, skönt! Hon fick sin årliga vaccination också innan veterinären fortsatte med de andra hästarna.


Katterna fick vi hämta hem vid tvåtiden ungefär, deras besök hade också gått bra. De var fortfarande lite påverkade, illamående och dreglade en hel del när vi fått hem dem så de fick bo i badrummet tills de hämtat sig lite mer och slutat dregla framförallt. Framåt kvällen var de pigga och glada och sig själva igen. De kommer få äta smärtstillande ett par dagar och de får inte gå ut på en vecka så om ett par dagar kommer vi nog ha två små monster hemma, hehe.

Bild från kliniken som veterinären tog!

Som ni hör rullade dagen på och snart blev det kväll och mörkt och den stora fina månen kom fram. Loke pekade och pratade hej vilt om den när han åt sin kvällsmacka så när smörgåsen var uppäten släckte jag ner huset lite och så fick han titta lite ordentligt. Spännande grejer alltså.

När nyss nämnda barn gått och lagt sig gick jag ut till stallet igen och gjorde i ordning Kaprifol för lite ”känna-på-hästen-ridning”. Hon har ju nu vilat nästan två veckor och planen var att sätta igång henne i lördags. Men så kom ju såret och jag ville ta det lite lugnare så jag har promenerat med henne lördag och söndag, och på måndagen fick hon vila. Hon har inte varit halt nån gång och promenaderna har varit uppskattade så igår kväll tänkte jag att jag sitter upp och känner lite hur hon känns, paddocken var även ridbar så det passade bra.

Det var ju inte mycket som gjordes i hennes mun men tog ändå hacket för att hon inte skulle behöva bett i munnen efter tandkollen. Och hon kändes väldigt fin! Jag skrittade fram ut över gärdet och travade några varv på fyrkantspåret inne på banan och hon trampade på så fint så. Försökte mig även på nån liten galoppfattning i varje varv och då märktes det att hon vilat, haha. Hon bockade inte men liksom skuttade in i galoppen och studsade lite och ruskade på huvudet. Jag litade inte helt på underlaget så jag la ner det ganska snabbt! Blev lite mer trav, övergångar och sen skrittade jag av ute i skogen. Hon kändes som sagt fräsch och fin så jag rider igång henne lite lugnt nu helt enkelt, såret är ju inte helt hundra läkt men lite skritt och trav gör henne nog bara gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.