Lite smått snökaos

I går morse hade det inte kommit så mycket snö ute men det föll ner från himlen i stadig takt. Dock inte så där i stora fina flingor, långsamt singlande utan små ilskna snöbitar, blåsandes på tvären. Perfekt för en uteritt, eller hur! Jag och Mikaela träffades i stallet halv tio och tog in våra snögubbar från hagen och gjorde i ordning dem och sen gav vi oss ut. Vi tog Birgers väg och rundan där, eftersom det är lite vindskyddande skog och vi tyckte att 4km skulle räcka i detta väder.

Hästarna tuffade på fint, det var ännu inte så mycket snö på marken och nån dold isfläck här och var så vi skrittade bara. Båda två var lite på tå bitvis på grund av vädret och lite överskottsenergi, men det fick bra. De fick lite tokryck när vi kom ut ur skogen och ut på vägen mellan gärdena där vi träffades av vinden med full kraft. Kaprifol hoppade lite på stället, lättade lite i fram och studsade lite med baken, men sen liksom ruskade hon av sig det och vi kunde skritta lugnt sista biten hem.

Jag gick in och åt lunch med Axel och Loke efter ridningen och så grejade vi lite inne en stund innan jag gick ut till stallet igen och hjälpte en annan hyresgäst att klippa lite på sin häst. Värre päls än Alice på den så han svettas bara av att existera just nu, så var nog skönt att bli av med lite björnfluff.

Inte så mycket snö då som sagt, låg mest i drivor.

Efter klippningen av hästen gick jag in och bytte om medan Loke tog en powernap och Axel packade in fyra hönor i en låda i bilen.

Sen åkte vi till Alingsås och Jordnära där vi handlade en liten lampa till stallet, två säckar hönsmat, en låda kattsand och våtrumssilikon. Därefter hoppade vi in i bilen igen och styrde mot Göteborg. Ute på E20 hamnade vi bakom två gigantiska plogbilar och 1 km bilkö som inte rörde sig så fort så det tog en dryg timme för oss att komma till Partille. Loke var lagom road efter en stund och det var lite drygt att köra så långsamt hela vägen, men vägen måste ju såklart plogas. I Partille gick vi in på Jula och köpte ett hålkärlsfräs och två redskapshängare innan vi återigen hoppade in i bilen och körde till Petter och Sanna en liten bit bort. Lånehönsen fick lämna bilen och komma in i sitt hus och sen åkte vi en snabbis över till Hisingen innan vi åkte tillbaka till Petter och Sanna på middag. På Hisingen åkte vi till Bauhaus, för att snart inse att det var till Hornbach vi skulle, inte lätt det där för oss lantisar! På Hornbach köpte vi i alla fall nya filter och ”filterstenar” till vår akvariepump som blivit lite trött.

Middagen hos Petter och Sanna blev god och Loke orkade hålla sig pigg och glad, trots att klockan blev ganska mycket innan han fick en flaska välling i bilen på vägen hem. Nu hade det kommit en hel del snö så vi tog det ganska lugnt hem och anlände vid tiotiden. Vi insåg då att vi behövde ploga så när Loke somnat i sin säng drog Axel igång traktorn och plogade så jag skulle komma ut med bilen, grannen ut från sitt hus och våra inackorderingar kan ta sig till sina hästar. Jag röjde upp inne efter dagen och skottade snö vid huset. Halv tolv landade vi i sängen, lite trötta efter denna dagen. Och än är det mörkt ute så jag har inte riktigt sett hur mycket snö det har kommit men det är nog upp mot två decimeter i alla fall, och mer kommer det. Härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.