Älskar denna snö!

Det fortsatte att snöa under gårdagen och vinden avtog så snön kunde lägga sig lite finare på marken + uppe i träden, SÅ FINT! Här är lite blandat från dagen, varav de tre första är från Axels telefon.

Mycket att skotta blir det! Loke hjälper till!

Fåren räds inte att gå ut i vintervädret.

Traktor! Traktor!

Jag var hemma strax före fem och då såg det ut så här:

Vackert!

Kissemissarna får numera gå ut igen och verkar tycka att det är spännande med snön. Lite kallt om den rakade magen dock, kanske?

Efter kvällens middag gick Axel ut för att ploga en omgång och jag och Loke lekte inne, och tittade lite på plogandet genom fönstret såklart. När klockan blev sju och närmade sig halv åtta bytte vi till pyjamas och jag blandade i ordning vällingen. Loke såg till att det gick rätt till.

Sen fick pappa komma in och säga god natt (han var klar med plogandet och skottade utanför dörren bara) och sen gick jag upp och la Loke. Det tog inte många minuter utan han sov snart sött i sin säng. Då bytte jag om och gick bort till stallet där jag skottade lite vid dörren, gödselstacken och parkeringen och sen tog jag in Kaprifol för kvällens motion.

Jag värmde upp ut i skogen där träden var tunga av snön och Kaprifol fick pulsa lite för att komma framåt. Det var ju mörkt ute, men snön lyser upp en hel del så jag såg ändå rätt bra. Lite Narnia-känsla där inne i skogen! När vi skrittat en stund styrde vi ut på gärdet och tog första galoppen efter vilan, logiskt! Kaprifol blev en väldigt lycklig häst över detta. Sicket lyckorus! Efter detta gick vi in i paddocken och travade några varv, lite mer civiliserat. Jag försökte mig på lite galopp också men då började Kaprifol bara studsa och visa att det ju ändå fanns en del ansamlad energi i den där kroppen efter den senaste månadens lugna period. Jag fegade lite och vågade inte hålla om ordentligt så det blev avbrott till trav i stället. Jag hoppade då av och släppte lös Kaprifol på banan så hon fick göra sina konster utan mig, vilket hon gärna gjorde! Så nu är hon avrastad ordentligt så kan vi rida lite mer normalt i fortsättningen. Vi har en dressyrträning den 10:e februari att sikta på just nu!

1 tanke på “Älskar denna snö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.