Fredagens träning

Nu har jag laddat upp bilderna från fredagens träning och ska väl försöka skriva ett par ord också! Det var fantastiskt väder så det blev träning utomhus vilket var väldigt härligt, både för bildernas skull och för att utebanan är mycket större än ridhuset.

Mamma och Loke hängde med och jag hade planerat det hela så bra så att Loke somnade i vagnen på vägen dit och sov under hela träningen!

Träningen gick jättebra, Kaprifol får ju alltid lite extra sprutt i benen på bortaplan och på utebanan finns det massa saker att kika på så i början hade jag fullt schå att hålla styrning och tempo. Men snart kunde vi börja jobba lite mer med varandra!

Vi fick fortsätta jobba lite på samma sätt i traven som tidigare; med öppna längs långsidorna. Detta gjorde vi riktigt bra får jag säga, och det är en övning som gör Kaprifol himla fin. Vi fick göra ett par längningar också och sen gick vi över till galopparbetet vilket vi la lite mer tid än vanligt på under den här träningen.

Vi fick börja på en stor volt och göra ett par fattningar och öka och minska storleken på volten. Kaprifol ökar gärna tempot ”i smyg” och genom att minska voltens storlek fick jag henne att använda energin lite mer uppåt än framåt, utan att behöva bromsa hela tiden. Hon kom ihop väldigt fint i galoppen här. Ett annat problem som jag ofta har är att hon faller i sär i galoppen och ”trillar ner” i trav, och där behöver jag fortsätta våga sätta ihop henne och driva mer. Jag blir gärna lite passiv och vill inte ta i henne för att riskera att hon saktar av, men då blir galoppen ändå bara lång och platt.

Efter lite voltarbete gick vi ut på långsidorna och nu var ju saker lite farliga där igen så Kaprifol bytte galopp lite hej vilt och kunde inte galoppera rakt fram alls. Jag fick rida en bit innanför spåret och lägga en volt halvvägs ner längs långsidan och verkligen se till att vi fortsatte en bit innanför spåret även efter volten. På så vis fick jag mycket bättre koll på yttersidan och jag fick henne runt innerskänkeln, vilket gjorde att hon slutade byta galopp och kunde galoppera hyfsat rakt fram i alla fall! Vid det här laget hade hon även kommit in i nån slags andra andning och galopperade riktigt trevlig; lugnt tempo och kändes väldigt självgående i galoppen.

När vi sen bytte till vänster varv i galoppen på långside-arbetet gick det mycket bättre direkt och jag tror inte vi fick några oplanerade byten i det varvet.

Allt som allt en intensiv och rolig träning! Jag är mycket taggad på att fortsätta träna, men nu kommer vintern igen senare i veckan så vi får väl se hur det blir med det, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.