Städning av fårhus

Igår tog vi tag i städningen av fårhuset så det är rent och fint när lammen anländer. De första beräknas ju komma om ca tio dagar så det närmar sig! Bädden byggs på med tiden och blir allt högre så igår mockade vi ner den en bit och la in ny halm på toppen.

Passade bra att göra det idag så fåren kunde vara ute i den härliga solen under tiden.

Fram tills nu har tackorna kunnat gå ut, och baggen varit i en egen liten box (så han inte ska äta upp kraftfodret) men i går vände vi på dem. Nu går baggen närmast dörren i en mindre avskiljning, och kan gå ut, och tackorna är innanför i största delen av fårhuset. Nu vill vi att tackorna håller sig inne så lammen inte hamnar i nån vattenpöl och så vi ser dem i kameran när den är riggad. De har knappt varit ute förut när de kunnat, så det är inte nån större förlust trott jag. Finns ju inte några mängder gräs att äta precis!

Vi tog hand om en sen tidigare nedfallen trädgren också, längs vägen ut mot gärdet.

Och så sågade vi ner några fler grenar från trädet, som stack ut lite i körbanan.

Kaprifol fick röra på sig lite lätt också i form av tömkörning. Hon fick skritta fram en runda i skogen först och sen jogga lite enkelt på banan.

Idag är det måndag igen och vi ska göra vårt tredje försök till att hälsa på Camilla och hennes lilla Alma. Lokes feber satte ju stop för de två tidigare försöken men nu ser det ut som att vi kan lyckas! Men man vet ju aldrig, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.