Bus på banan

Måndag igen då och en ganska så ruskig sådan, men resten av veckan ser ju riktigt trevlig ut så det finns ju hopp om våren ändå! Jag och Loke var ute riktigt länge i morse, och hade nog ganska tur med vädret ändå. Hönsen fick gårdagens matrester och släpptes ut och fåren fick mat. Efter det ville Loke åka vagn och titta på traktorerna längs vägen (såklart, alltid, hela tiden) så det gjorde vi väl då!

Därefter tänkte jag att han behövde en lite hästdos så vi tog in Kaprifol och pysslade lite med henne och sen fick hon lattja lite på ridbanan. Jag byggde en simpel löshoppningslänga med två små sockerbitshinder och så fick Kaprifol rasta av sig lite och busa loss. Det var uppskattat både från hästens och Lokes sida, han tyckte det var skoj när Kaprifol hoppade över hindren. När det kommer så här mycket regn på en gång blir det en pöl på banan så som avslutning ändrade jag om löshoppnings-gången lite så ett hinder hamnade precis innan vattenpölen. Bra träning att landa i vatten!

Inga problem sa Kaprifol även om hon såg lite skeptisk ut första gången.

När Kaprifol fått komma ut i hagen igen gick vi in och bakade en kaka. Loke hjälper till att räkna antal ägg och decilitrar! I alla fall upp till tre. Medan den stod i ugnen fick Loke bada (och jag duschade) och sen gjorde vi klart kakan som nu står i kylen och gottar till sig. Får se om vi orkar vänta på Axel innan vi smakar en liten bit….

Nu har Loke sin nap-time efter lunch och jag får snart väcka honom för vi ska ju ut på ett litet äventyr nu på eftermiddagen…

3 tankar på “Bus på banan

  1. Men hallå!!!!
    Du kan ju inte träna hästen på att landa i vattengraven……..hon skall ju hoppa över vattnet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.