Gårdagens BVC

Igår var vi alltså på BVC för kontroll vid arton månaders ålder, inklusive vaccination. Vi vet ju alla redan att Loke är en fantastisk liten pojke, men nu fick vi det bekräftat av BVC också, hehe. Inför skrivandet av detta inlägg googlade jag lite snabbt, och visst finns det ”reglerat” vad som kontrolleras i barnens utveckling vid den här åldern.

Den första punken kunde han ju redan för ett halvår sen, så det berörde vi aldrig av förståeliga skäl. Loke fick heller inte visa att han kan kladda på ett papper med en penna i handen, men de övriga punkterna checkade vi av. Loke fick hämta och kasta en boll till sköterskan (och visade även att han kan sparka bollen vilket är ”överkurs”). Han passade även på att visa sin hoppteknik och snurrade runt lite allmänt. Sen visade sköterskan hur hon knackade på en liten låda som hon sedan öppnade och visade att det fanns en liten leksak där i och Loke kunde direkt efter detta knacka själv och öppna lådan. Han slog även ut med händerna och visade sin söta låtsas-förvånade ansiktsuttryck när leksaken var borta igen.

Efter detta fick han tre klossar som han enkelt staplade på varandra, med hjälp av båda händerna vilket sköterskan poängterade. Bra gjort alltså! Kroppsdelar som Loke fick peka på var näsan och munnen och sen visade han ögonen, öronen och naveln av bara farten, hehe. Han kan även händer och fötter och tår (och svans på de djur som har).

Loke fick leka lite själv medan sköterskan studerade honom och kom ju snart fram till att han är duktig både motoriskt, med sitt kroppsspråk och sitt språk. Han hittade såklart en traktor (”TRAK-TOR!”) och kopplade snabbt och enkelt på det tillhörande släpet. Just ordet traktor imponerade lite på sköterskan då det innehåller flera lite ”avancerade ljud/bokstäver”. Att han kan 8-10 ord fick jag svara på att han kan, utan bekymmer och han babblade ju på en del efter en stund så det hörde hon ju att han kunde också. Jag sa även att han förstår mycket mer än vad han kan prata och hon frågade specifikt om jag kunde be honom hämta saker utan att peka på dem. Vilket jag kan, tidigare under dagen satt vi i vardagsrummet och lekte till exempel, och Loke letade efter sin ena traktor (såklart). Då kunde jag berätta för honom att den låg i badrummet, vid toaletten, där vi byter blöja och då sprang han dit och hämtade den. Han förstår ju dessutom både svenska och holländska, och säger några ord på vardera språk. De senaste orden han har lärt sig som jag kommer att tänka på nu är no-ne = måne, daj = bajs och så säger han nåt som är ganska likt sol, som betyder just det.

Skor hämtar han gärna också, oftast utan kommando dock… Han gillar skor!

Sen var det dags för vägning och mätning och Loke fortsätter på medelkurvan och ligger på 11.6kg och är 83.4 cm lång. Fontanellen är även numera sluten så efter gårdagens besök tar man inte längre något huvudmått.

Till sist var det dags för vaccination: mässling, påssjuka och röda hund. Loke fick jaga några såpbubblor och sen drog vi ner hans byxor och sköterskan satte nålen i hans goa lår. Loke utryckte något ord i förvåning och sen var det bra med det. Inga tårar eller nåt! Han fick jaga ett par till såpbubblor och sen var det dags att gå! Då blev Loke lite ledsen för han fick ju inte ta med sig traktorn… men det gick över snabbt!

7 tankar på “Gårdagens BVC

  1. Albert var också ett sånt där ”underbarn” och han är ju fortfarande 15 år gammal sjukt smart. Gött ändå att vara genimorsa 😁

  2. Men jag vet vilka de va i alla fall.
    Och ni blev både kontrollerade och godkända. (även för avel, Vilket med facit i hand, va tur)….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.