Stjärnhästen

Vi fick besök av Susanne och barnen igår! De anlände strax före två och vi fikade då lite och alla tre barnen lekte som galningar innan vi sen tog på oss kläder och gick ut. Loke tycker att det är jätteroligt när Lucas och Oliver är på besök, och de tycker att det är minst lika roligt att leka med honom. Han härmar vad de säger och springer efter och leker tillsammans, så roligt!

Ute matade vi hönsen och lekte lite, och sen tog vi in och fixade i ordning Kaprifol och sadlade henne med Lokes söta sadel.

Oliver var först upp och även om stiglädren var lite långa så satt han bra i sadeln. Han fick styra runt lite och sen gjorde vi en liten lek med slalom och en kon uppe på ett hinderstöd som han fick flytta till ett annat hinderstöd.

Det klarade han galant, och Kaprifol var en stjärna! Oliver fick ”styra” själv mellan slalomen men egentligen följde Kaprifol bara efter mig trots att jag gick ett par meter före. Det blåste halvt storm och vi hade en hel del ”störningsmoment” runt om oss, men Kaprifol skrittade med sänkt huvud och var såå avslappnad och fin.

Efter Oliver fick Loke sitta upp lite snabbt, och skritta några steg. Han gjorde inte slalomen dock, lite överkurs för honom än tror jag! Men han verkade ganska nöjd ändå.

Till sist fick Lucas hoppa upp och han nådde ju ner till stigbyglarna tillochmed! Även han fick rida slalom och flytta konan och det gick ju bra det med! Han fick även trava lite efter detta och så långsamt och lugnt har nog Kaprifol aldrig travat i hela sitt liv, så himla duktig och go!!

När Lucas hade travat ville även Oliver testa det, så han fick hoppa upp igen och trava några steg, och även det gick bra! Sen fick Kaprifol lite godis och komma ut i hagen igen. Innan Susanne och barnen åkte hem hann vi ge fåren lite extra mat, hämta ägg hos hönsen och leka lite till. Himla härlig dag alltså!

9 tankar på “Stjärnhästen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.