Gräset växer

Igår var det ännu en sån där go solig dag, jag var ju på jobbet större delen av dagen men Axel och Loke utnyttjade den till fullo! Mitt på dagen var de borta vid hagen vid tennisbanan och krattade pinnar och eldade lite.

De hade grillat korv också! Himla mysigt alltså.

När jag kom hem åt vi middag; lax och blomkålsmos. Jag tänkte att Loke skulle gilla moset eftersom han gillar blomkål, men inte igår. Kanske en annan gång. Efter maten gick vi ut och körde ut en ny höbal till hästarna och det ser bra ut med åtgången av hö. Enligt min beräkning kommer de stora höbalarna vara slut den 29:e april och då har vi fortfarande ett gäng småbalar kvar så jag tror vi kommer klara oss fint faktiskt. Fåren har också så de klarar sig.

När traktorn ändå var igång bytte vi spjutet mot betesputsen och körde en vände på den där lilla trekanten bredvid ”sophögen”. Nu växer ju gräset och vi tänkte att det skulle främja gräset lite om vi slog bort det vassliknande gräset som växer i tussar och lite annat skräp. Blev lite bättre i alla fall! Till hösten kanske vi tar fram den stora jordfräsen och fräser lite och sår nytt gräs här så vi får bort allt vass. Det är ju ingen stor plätt, men vi har ju heller inte så många får så de kan allt gå här och beta ett tag. Får vi bort det sista ur den där sophögen också så blir det ju ytterligare lite större!

Vädret för den kommande tiden ser bra ut, med en bit över minusgraderna så nu tror jag gräset tar bra fart! Älskar våren!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.