Dressyrträning!

Yes, igår var det då dressyrträning igen, oj vad skoj! Kaprifol var superseg på vägen dit men väl inne på banan fick hon krut under hovarna och jag hade fullt schå att hålla henne i trav och styra under uppvärmningen. När föregående häst lämnade banan och det blev vår tur blir Kaprifol ofta så himla fjantig och vill springa efter den andra (helt okända) hästen. Detta släppet lyckligtvis ganska snabbt, men lite onödigt kan jag tycka att det är. När vi landat lite efter den spända inledningen kunde vi jobba lite mer ordentligt.

Vi jobbade med öppna på långsidorna i trav, lite ökningar på diagonalen och serpentinbågar över medellinjen. I galoppen jobbade vi vidare med samma grejer som senast; att kunna behålla den fina galoppen även på fyrkantspåret, UTAN galoppombyten eller oplanerade övergångar till trav. Galoppfattningarna var superfina idag och galoppen generellt var riktigt bra redan från början, märkts ändå att jag jobbat lite på detta under en tid nu! Rund, och ihop och jag får den där gunghästkänslan och kan bara ”sitta där och hänga med” utan att hästen faller isär och faller ner i trav. På volt då då, för på fyrkanten räcker det med att jag låter henne bli lite lite lite för lång, eller lite lite lite obalanserad så byter hon galopp eller tar trav. Men helt klart en stor förbättring mot förra träningen! Jag gillar att träningarna går lite in i varandra och att vi upprepar övningar sen tidigare och jobbar vidare med samma grejer liksom. Jag är helt klart imponerad av att Åsa kommer ihåg vad vi tränar på, när det är en träning max 1 gång i månaden, och jag kan föreställa mig att hon tränar ganska många ekipage.

När jag skriver detta så tänker jag febrilt att vi måste ju ha gjort nåt mer? Det känns inte som att i vare sig nötte på något, eller gjorde speciellt många upprepningar på varje övning, men samtidigt känns det som att stycket ovan knappast kan ha tagit 45 minuter? Men så måste det väl vara! Sammanfattningsvis en riktigt bra träning i alla fall och tränaren säger att det är jag som är begränsningen, inte hästen, haha. RID ONGE, RID! Tänk om man kunde sluta med alla sina ”olater och brister” bara på en gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.