Påskvecka!

Inget påsklov för oss dock, och jag är ju redan ledig fredagar och måndagar så den kommande helgen är ganska sig lik för min del. Axel är ju dock hemma så vi får en långhelg tillsammans vilket ska bli riktigt härligt!

Igår hade jag och Loke en härlig vårdag hemma! Vi var ute större delen av förmiddagen och hade det gott i solen.

De allra flesta hade det gott i solen!

När Kaprifol vaknat tog vi med oss henne ut på en promenad.

I övrigt hade vi ett extra öga på Sockan som visade att födelsen av lammen närmade sig. Hon krafsade runt ordentligt i bädden och när Loke och jag åt lunch såg och hörde jag i kameran att hon la sig ner och började krysta. Så vi fick snabbt slänga i oss det sista av lunchen och gå ut. Första lammet var snart synligt och jag kontrollerade att det var rätt delar som kom först; två klövar åt rätt håll och strax därefter en nos. Lammet damp snart ner i halmen och Sockan var där direkt och började tvätta rent. Nu skulle jag och Loke egentligen åka till Gäsene och bygga bana tillsammans med Linda, men jag ringde henne och sköt fram det hela en timme så jag kunde övervaka hela lamningen innan jag åkte.

Ingen bild på rätt djurslag så här kommer en på nästa blivande mamma på gården! Brons ligger troget på äggen än så länge, two weeks to go!

Lamm nr 1 stod snart på rangliga ben och såg pigg ut! Loke tröttnade på det hela ganska snart, det var dessutom hög tid för att sova middag, men lyckligtvis kom en av våra hyresgäster och höll oss sällskap och lekte lite med Loke så jag kunde stå kvar och se så andra lammet kom ut och att även den kom på benen. Det gjorde den så efter detta kunde jag stoppa in Loke i bilen, som somnade på stört, och åka iväg till Gäsene och bygga bana för nästa veckas P&J. Både jag och Linda var lediga så därav att vi byggde så långt innan. Det stod en del hinder framme så vi var nästan klara när Loke vaknade och han tyckte att det var lite roligt att springa omkring på banan och klättra på hinder så det gick bra att avsluta det hela sen också.

Jag har ingen bild på banbygget heller så avslutar med denna bilden från i förrgår i stället. Det ser ut som att det går fortare än vad det faktiskt gör, han har inte riktigt fått upp farten ännu, hehe. Och ja, pappa har ju hörselskydd när han kör traktor så det är klart Loke ska ha det också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.