Hjälpsamma killen

Vilken härlig och varm sommardag vi hade hemma igår, Loke och jag! Vi inledde dagen med att åka till Ljung och hämta ut paket och så stannade vi även på ica och köpte lite frukt och grejer till kvällens middag. Jag brukar alltid ha Loke säkert i en vagn, stor eller liten, när jag handlar. Dels för att han ska hänga med men också för att undvika att han pillar på allt, men den här gången fick han faktiskt vara lös och det gick riktigt bra måste jag säga. Han fick plocka päron ner i en påse och lyssnade när jag sa att vi inte skulle köpa äpplen och följde snällt med vidare genom butiken. Sen är det ju svårt att stå still såklart (utan att pilla på allt) så svårast är ju om man behöver stanna upp och tänka, så en komplett lista inför handling är ju att föredra helt klart. Vid kassan hjälpte han till att lägga allt på bandet (även smoothien han skulle få i bilen) och så vill han såklart trycka på den gröna knappen vid betalning.

Vi åkte hemåt och lekte i trädgården, åt var sitt päron, gungade, lekte i sandlådan och busade lite allmänt. Efter lunch hämtade vi in Kaprifol från hagen och Loke hjälpte till att borsta.

Söt pojk och snäll häst.

När Kaprifol var lite pysslad med tog jag på tömkörningsgjord och träns, satte Loke i vagnen och promenerade bort till Birgers vändplats och hemåt igen. En bit hemåt somnade Loke enligt plan i vagnen och sov en knapp timme framåt. Jag hann tömköra Kaprifol lite lagom (riktigt fin!), pyssla lite efteråt och släppa ut henne i hagen igen. Himla smidigt!

När Loke vaknat satt vi och halvsov lite i en solstol tillsammans innan han kvicknade till, och då åt vi lite mer frukt och sen hade vi gympa i trädgården.

Sen hände en lite rolig grej. Loke gick in i lekstugan och tog ut en av de små skottkärrorna och började köra mot stallet. När han kom fram till grusvägen släppte han kärran och sprang raka vägen in i huset. Jag satt lite som ett frågetecken på gräsmattan och var väldigt nyfiken på vad han skulle komma ut med. Han kom ut med sina foppatofflor på fötterna och sprang tillbaka till skottkärran och fortsatte köra ut på grusvägen, där det inte är skönt att gå barfota. Lite smart ändå tycker jag. Han körde vidare in i stallet och in i ligghallen där han började fylla skottkärran med spån, haha. Jag har börjat tömma ligghallen på spån för säsongen och Loke har inte hjälpt till tidigare, men han har såklart sett vad jag gjort. Han tömde tillochmed skottkärran på gödselstacken! Inte alla gånger, men ändå, bedårande gulligt. Jag körde ut två kärror jag med så nu är det nog bara en eller två kvar. Det dammar dock en del så jag föredrar att göra det sista utan Loke så jag kan sopa upp det ordentligt.

Idag är det tisdag och då är det min tur att jobba och Axel är hemma med Loke! De har dock inte lika tur med vädret som vi hade, så vi får se vad de hittar på.

2 tankar på “Hjälpsamma killen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.