Torsdag

Torsdag igen och midsommarhelg på intågande! I går var det dock onsdag och en ganska så slö sådan. Vi gjorde inget större på eftermiddagen mer än att äta middag och ta emot fyra lånehönor för drygt två veckor framöver. Det är samma fyra hönor som bodde hos oss en månad över jul-nyår så kanske kände de igen vart de hamnat?

Jag tog inga bilder på dem igår men här är tre av dem, mellan tuppen och Brons.

Det är av samma ras som vi har och väldigt fina. Helst säger man ju att man ska stoppa in nya hönor när det är mörkt och de sitter på pinnarna och sover, men det dröjer ju evigheter så här års så vi släppte rakt in dem på vinst och förlust. Och det gick väldigt bra. Tuppen var väldigt intresserad av de nya flickorna, Koppar brydde sig inte ett skvatt, Brons kikade lite snett och Silver hackade lite på dem när hon kom åt (och hon hackar på alla ungefär). Kycklingarna (eller unghöns kanske de räknas som nu?) höll sig bara undan. Så de ska nog göra sig hemmastadda snabbt, de får dock inte gå utanför hönsgården förrän om ett par dagar. Får se om vi plötsligt får en massa ägg nu också då!!

När Axel nattade Loke gick jag ut och pysslade med Kaprifol och red ut en sväng, väldigt välbehövligt efter en lång dag på jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.