Utan blöjor dag 1

Igår åkte Lokes blöja av så fort vi kom ner till badrummet och han fick inte på sig någon ny. Det var en spännande morgon och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men var ganska inställd på att torka golv större delen av dagen. Det blev en tidig morgon, Loke vaknade vid sextiden, (i sin säng!), och ville inte somna om så det var bara att gå upp. Får se det som att vi fick extra övningstid.

Vi har i princip slutat att ge Loke morgon-välling men eftersom vi var uppe så tidigt och jag tänkte att han kunde få nåt att fylla blåsan med, så fick han en liten slatt. Sen började väntan! Lite handdukar över soffan och pottan nära till hands. Och till sist började Loke skruva lite på sig och handen åkte till regionen mellan benen och det kom en droppe kiss. Jag satte snabbt Loke på pottan och drog fram en färsk tidning och så letade vi efter traktorer. Och vi hade tur, det fanns traktorer och det kom kiss i pottan! Inte mycket, men ändå. Sicken grej alltså. Loke fick såklart massa uppmuntrande ord/beröm och fick själv bära pottan till toaletten och tömma den där i, vilket var väldigt roligt.

Vid det här laget var klockan strax efter åtta så vi gick upp och väckte Axel och sen gick vi ner och åt frukost. Precis när Loke satt sig för att äta såg jag att det var mer kiss på gång så det var bara att sätta barnet på pottan igen och även den här gången fick vi vinst! Lite mer den här gången dessutom och Loke tyckte det var roligt. Två prickar i pottan före frukost alltså!

Även resten av dagen har gått bra, över förväntan faktiskt. Jag har missat två kissar när vi har varit ute, ena gången skulle jag ”bara springa och hämta nåt inne” och det hann såklart komma kiss medan jag var iväg. Andra gången sprang barnet iväg och innan jag hann ikapp med pottan hade det kommit en stor pöl på plattorna utanför lekstugan. Loke var dock väldigt ”bekymrad” över detta och slog ut med händerna och sa nåt i stil med ”åneeeej, inte där!” Så nåt kanske ändå gått in i lilla huvudet idag! I övrigt har det kommit mycket kiss i pottan, nästan mer och mer för varje gång vilket känns bra. Det är inte jättesvårt att se när det är på gång, men ibland ”luras” han och så är det ju lätt att titta åt ett annat håll två sekunder.

Vi funderade länge och väl på om vi skulle passa på att ta bort nattblöjan när vi ändå höll på, känns ju på ett sätt mest logiskt och det rekommenderas i vissa ”metoder”, men vi bestämde oss för att behålla den ett tag till. Så i natt har han haft blöja och nu väntar dag två i ”träningen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.