Potträning dag två och tre

Under söndagen flöt det på bra med potträningen, jag tror vi fick alla kissar i pottan, alternativt att han lämnade nåt obemärkt ute men jag tror inte det. Han säger inte till innan han kissar, men det kommer bara en droppe eller två och då säger han ”kom kiss!” Och då har vi alla gånger hunnit till pottan utan problem. Ibland kommer kisset direkt och ibland efter en liten stund. Det har inte varit några problem med att sätta honom på pottan dessa gånger, men han vill gärna inte sätta sig där när det inte är dags så att säga. Har försökt sätta honom där typ innan läggdags eller innan vi ska nånstans, men det är inte så uppskattat så det tar vi väl lite lugnt med helt enkelt.

Under första dagen kom inget ”nummer två” trots att vi drog ut på läggningen rätt länge för det kändes som att det var på g. Men inget bajs dag ett och inte heller i nattblöjan, och det dröjde ända till sextiden under söndag eftermiddag innan det kom. Och jag missade det såklart. Jag såg/kände att det var på gång och tänkte att nu får vi ha en bra bok redo så jag började leta efter Lokes favoritbok men insåg att den var på övervåningen. Lång story kort, jag hittade boken för sent. Men Loke visade fint och tydligt var bajset hamnat och hjälpte mig att städa, så det var väl okej ändå.

Igår på dag tre var planen att vi skulle åka iväg och handla, alltså första ”utflykten” utan blöja och jag tänkte såklart att det är bäst att åka efter första kissen som tidigare kommit runt tiotiden ungefär. Men inte sjutton kom det nåt kiss, trots en slurk välling till frukost. Försökte även här att sätta Loke på pottan i förebyggande syfte och han satt en stund faktiskt, men det kom inget. Så för att inte hela dagen skulle försvinna bestämde vi oss för att åka i alla fall, och då var klockan över elva.

Vi var inne på Hedéns och beställde en del till gräsklipparen, satte in pengar på banken, slängde skräp och handlade på Ica. Och inget kiss. På vägen hem somnade Loke i bilen och när vi var hemma hade han kissat, oklart om det skett innan han somnat eller efter. Sånt som händer, mest förvånad över att det inte hände tidigare.

Under eftermiddagen har vi mest lekt inne eftersom det regnat rätt bra stundtals. Och varit lite husliga! Gjort egen jordgubbssylt och flädersaft, bakat bröd och gjort pizza, och bakat kladdkaka!

Någon gång under eftermiddagen verkade det vara bajs på gång igen och Loke irrade runt lite, såg lite besvärad ut, satte sig på pottan men ställde sig upp ganska snart igen. Jag hade inte riktigt något läsbart eller lekbart redo, inget tillräckligt bra i alla fall, eller så hade han helt enkelt inte riktigt kläm på det där med att bajset skulle i pottan. Det hamnade två meter ifrån ungefär. Rackarns tänkte jag, nu får vi ingen ny bajs-chans förrän nästa dag! Men tji fick jag för en dryg timme senare satte sig barnet självmant på pottan och ut kom en stor klutt! Sicken kille va! Stolt blev han också och hjälpte glatt till att bära pottan till badrummet och tömma den i toaletten, och spola! Roliga grejer det där. Och som om det inte var nog hände samma sak ytterligare en timme senare. Vi busade i soffan och Loke skuttade glatt omkring, och så plötsligt hoppade han ner från soffan, satte sig på pottan och tjoff så låg det en liten ”korv” där i. Imponerande. En stor kiss hamnade där i lite senare också, med lite hjälp till pottan.

Så nu kan vi ju helt klart detta hemma och utan byxor. Idag åker vi till Susanne och leker, med byxor på och pottan i packningen. Så får vi se hur det går!

1 tanke på “Potträning dag två och tre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.