Bondgårdsdjuren

Mitt i allt renoveringsarbete har vi ju ett gäng djur att ta hand om också och de flesta växer och frodas! Fåren är hemma igen sen en knapp vecka tillbaka och går i hagen vid huset. De två föräldralösa lammen blev glada för sällskap och hänger på de andra utan problem.

Inom ett par dagar kommer dock alla lamm bli ”föräldralösa” då det är dags för avskiljning. Då skickar vi alla sex lamm till hagen vid tennisbanan och våra två tackor ska gå på magert bete så deras mjölk tar slut. Gissningsvis får de gå in i sin vinterhage.

Även hönsen mår bra, eller ja, de som lever i alla fall. Häromdagen var Brons spårlöst försvunnen och vi har inte sett henne sen dess så antagligen har hon blivit mat åt en räv eller annat. Så tråkigt, vi som redan hade så få hönor!! Lånehönorna är kvar fortfarande, oklart när de åker hem ännu men det borde närma sig. En glad nyhet är att Silver ligger och ruvar, på TRETTON ägg. Hon är dock inte helt ”trogen” ännu känns det som, men en av lånehönorna hjälper henne gärna att ruva så än så länge är det nog ok för äggen. Roligt nog är det ju ägg även från lånehönorna så vi har ju chans att få in lite andra färger i flocken, om allt går vägen. Än har det bara gått en vecka så vi får hålla tummarna ett tag till.

Katterna då, till sist. Ja Hekla och Askja har visat sig vara ”strövarkatter” och är spårlöst förvunna ett par dagar i sträck lite då och då. Så för tillfället har vi bara en katt, men de dyker väl upp snart igen. Lite hungrigare och lite keligare. Om det sistnämnda nu är möjligt, haha.

Lille bus växer och frodas också såklart, får avsluta med en bild på sötnosen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.