Måndagens

Igår ringde Axel betongföretaget igen och de kom ut och tittade på verkstan efter en dryg timme ungefär. Det ska inte vara några problem att gjuta där, pumpbil behövs dock eftersom dörren ligger lite illa till. Gissningsvis kommer de nästa vecka och gjuter!! I nästa vecka kommer också grävar-Martin och vi har ett par jobb åt honom.

Störst är att grusplanen framför stallet ska göras om, det går ju inte ens att kalla det grusplan längre. Martin ska ta bort det som är kvar av ”gruset” och sen gräva lite djupare så vi kan lägga någon typ av dränerande makadam i botten.

Han kommer även göra en ”ränna” från stupröret på hörnet av stallet, till diket. Där i lägger vi sen ett dräneringsrör och singel så vi får bort vattnet från byggnaden.

Det tredje projektet för Martin är att gräva ur lite lera/jord/bös ur fårhuset för vi har bestämt att vi gjuter en betongplatta även där inne. Vi ska även försöka få hit ett lass singel så Martin kan lägga ut det i fårhuset också när han är här, det behövs innan vi kan gjuta. Av den här anledningen behövde vi ju då ta tag i att riva lite i fårhuset så både Martin, gruset och betongen kan komma in.

Och lite grejer behövde ut också.

Så det gjorde vi igår!

Eller mest Axel faktiskt, under tiden som jag gick en promenad med barnet och hästen. Vi rev även avsatsen och trappan upp till loftet.

Det ska bli väldigt skönt att få ordentlig ordning här inne också. Tidigare har det ju varit lite provisoriskt fårhus samtidigt som förvaring av diverse grejer och båten. Men nu blir det uteslutande fårhus! Vi kommer bygga upp väggen ungefär lika dant som förut och på andra sidan kommer vi ha plats att ta in fårens höbal, och hänga upp fårgrindarna på väggen lite övrig får-förvaring. Till sist tar vi hit El-Claesson och drar in lite lampor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.