Händelserik dag

Dagen inleddes med att jag lämnade Loke på förskolan 8.00 och gick sedan hem för tre timmars ”barnfrihet”. Dessa timmar gick åt till lite städning av hus, klippning av gräs och lite vila. Inga bilder på det så vi tar en bild på den färdigmålade väggen i stallet!

Och så kom ju betongen till verkstan! Halv åtta var pumpbilen på plats och strax efter åtta kom betongbilen.

Det gick väldigt snabbt att fylla verkstan med betong så ganska snart kunde man ana det färdiga resultatet.

Axel vill ju dock inte ha en ”rå betongyta” utan en slät och fin yta så en av betongkillarna fick stanna i princip resten av dagen och bearbeta betongen lite medan den torkade och till sist kunde han göra sista ytfinishen.

Slätt och fint! Och himla trevligt att det äntligen blev gjort!

När Loke kom hem efter förskolan åt vi lunch och sen däckade han i vagnen strax efter tolv. Då passade jag och Helena på att hjälpas åt att byta hage på hästarna. De ska få gå nån vecka i vinterhagen och beta den lite grand, innan vi kör ett varv till i sommarhagarna innan ”vintern”.

Hästarna var väldigt nöjda med ny hage och drog en repa i galopp tillsammans, härligt att se.

Kaprifol är ännu lyckligt ovetandes om att hon snart kommer bli inspärrad under en period, men hon ska nog överleva det också. Operationen är dock flyttad till 3:e september då det var en mer passande kirurg som jobbade den dagen. Så en och en halv vecka kvar i ”frihet” innan dess. Hon vilar fram till operationen såklart, och sen kommer hon gissningsvis promeneras ett tag därefter. Vi får se hur schemat från veterinären ser ut sen.

Vid tretiden kom armeringen med lastbil!

Och så fort lastbilen lämnat gården hoppade jag och Loke in i bilen och åkte över till Rebecka och Filippa en kortis. Vi har varit lite dåliga på att ses, trots att vi båda är lediga, men vi får ju en chans till om en dryg månad när jag återigen är hemma på heltid! För nu är det ju bara tre dagar kvar och sen ska jag börja jobba igen! Känns minst sagt lite konstigt, efter ÅTTA veckors ledighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.