Stallets platta

Gjutningen av betongen igår gick bra och det blir allt himla bra. Möjligtvis blev ytan på stallets platta lite slätare än jag tänkt mig, men samtidigt tror jag att den ganska snabbt kommer få lite lera, sand, hörester och spån på sig så det blir gissningsvis inte så halt. Och skulle det visa sig att det blir alldeles för halt så går det ju alltid att fräsa lite spår i den, men jag hoppas och tror att vi slipper det.

Steget upp till ligghallen är nog lite högt också, så där får vi antagligen gjuta en liten ”ramp” själva, vi får se hur hästarna ser på det hela. Och så ska det på lite mer grus mot hagen sett, samt mot vägen.

Det regnade en hel del under kvällen igår och det var kul att se att avrinningen fungerar precis som vi hoppats. Vattnet rinner till hörnet närmast i bild ovan, vilket är hörnet närmast diket. Vi tänker att vi gräver en liten ränna nedanför betongen och utanför hagen, till diket (typ två meter eller nåt) och fyller med makadam som vi har kvar, så blir vi av med det vattnet på ett fiffigt sätt. Bilden ovan är från i morse efter nattens regn och plattan är ju torr som ni ser, så inget vatten blir ståendes på den.

2 tankar på “Stallets platta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.