Fårhuset

Även fårhuset fick ju betong i onsdags!

Även här blev det himla bra, det blir ju väldigt ”rent och snyggt” på något vis när kanterna är jämna och snygga mot varandra och håligheter försvinner.

Vi får väl se som sagt hur vi gör med själva byggandet här inne, om vi väntar med det kanske, men planen ser i alla fall ut så här (i samma vinkel som bilden ovan), med dörren till ladan längst in till höger.

Vi planerar att liksom vända lite på fårens ligghall jämfört med tidigare. Tanken är även att kunna ha en höbal innanför en av portarna (den ena ringen), och den andra ringen inne i fårens ligghall föreställer en halmbal. I mitten av ligghallen går det ut en ”gång” som ska föreställa ett foderbord. Då är det nära att bara skyffla in lite hö från höbalen in på foderbordet. Det kommer vara en liten grind mot foderbordet också så fåren inte kan rymma ut via foderbordet (gäller väl lammen framförallt). Vi kommer sätta krubborna längs väggen mot ladan så man enkelt kan ge kraftfoder över väggen utan att gå in. Och i hörnet närmast kommer vi ha lite plats för förvaring av exempelvis kraftfodret, grindarna och lite smågrejer. Det blir en dörr/grind in till ligghallen också såklart, och en tom yta för fårklipparen att använda när han kommer så vi inte behöver stå inne i stallet. Och belysning ska det blir också!

3 tankar på “Fårhuset

  1. Det blir ju riktigt bra, lättjobbat. Det enda jag inte fattar är hur ni skall kunna ”skyffla in lite hö från halmbalen”…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.