Dags för slakt

Igår jobbade vi på bra med fårhuset, planen var ju att få det så klart så baggarna kunde sova där och underlätta måndagsmorgonens lastning. Vi rullade in en halmbal innan vi skruvade fast allt lite mer ordentligt.

Sen fick vi upp en dörr, och här återanvände vi den gamla dörren.

Men den fick en ny smart hasp:

Vi hann med lite fika mellan varven också! Marleen var hos oss även igår och tog hand om Loke medan jag och Axel grejade. Äppelkaka är gott!

En dörr in till foderbordet har vi också! Och foderbordet är användbart, men inte helt klart.

Vi satte även upp formplyfa nertill mot vedskjulet för att ännu lite till göra det enkelt att hålla rent, skydda bakomliggande vägg och så blir det ju snyggt också. Här är det även lite halm utspridet!

Sen fick vi upp en hylla till fårnäten! Mer förvaring ska på plats på motsatt vägg, men först ska jag måla den väggen för den är målad någon gång för i tiden. Så blir det lite snyggare! Höet som vi köpte igår fick vi in här också.

Och till sist var det dags att locka in de små baggarna för sin sista nattvila.

Och i morse lastades de lugnt och smidigt rakt in i släpet från portarna och i skrivandes stund är Axel på väg till slakteriet en halvtimme bort. Jag och Loke skulle hängt med men Loke har sovit riktigt dåligt i natt och har haft ont i magen bland annat, så vi hade inte hjärta att väcka honom. Så jag hjälpte Axel att lasta baggarna och är nu tillbaka i sängen hos en sovande Loke. Med lite tur sover han en stund till så även jag kan få lite sömn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.