En ledig måndag

Det var väldigt skönt att vara hemma och ledig igår. Jag och Loke höll dock igång rätt bra, så helt förslappad är jag inte! Baggarna åkte som sagt till slakt på morgonen och efter frukost åkte jag och Loke och hämtade hem tackorna Lilla Grå och Blondie som varit i hagen vid tennisbanan ett tag. De ska klippas på onsdag så de behövde komma in och torka. De är helt maniska på kraftfoder så det tog två sekunder så var tackorna inne i släpet.

Även urlastningen gick smidigt så de var snart på plats inne i sitt hus.

Jag och Loke åkte därefter till Ica och handlade och sen åkte vi till en lekplats. Loke sa redan under söndagen att han ville det, och sådana söta önskemål kan man ju inte bara strunta i.

När lunchtid närmade sig åkte vi hem och stekte pannkakor till lunch. En annan favorit hos barnet helt klart. Denna gång lite extra lyxiga med både grädde, jordgubbssylt och svartvinbärssylt.

Tre stora pannkakor smockade han i sig och lämnade bara två till mig. Tänkte att en halv sats skulle räcka men jag kunde nog gjort en hel, haha.

Så var det dags för Loke att sova middag och han somnade snart i vagnen. Jag passade på att mocka och fixa i stallet och rensade även lite ogräs vid garaget. Jag hann vila en stund också för barnet ville inte vakna trots att jag försökte väcka honom två gånger. Han behövde väl sova helt enkelt!

Axel kom hem vid halv sex och då åt vi laxpasta som blev klar ungefär samtidigt!

Kvällens aktivitet efter middagen var att åka bort och hämta hem våra två tacklamm som gått på bete hos ett äldre par typ hela sommaren. Vi hade ju ursprungligen inte tänkt att betäcka dem i år men av logistiska skäl får vi göra det ändå. Vi lyckas inte riktigt lösa det på något annat smidigt sätt med hagar mm till flera olika fårflockar så här sent på säsongen. Så de fick återförenas med sina mammor (och de kände helt klart igen varandra) inne i fårhuset. De får också torka nu och klippas på onsdag och på söndag hämtar vi hem baggen som vi köpt in för betäckningen. Han ska dock stå i karantän ett tag innan han får träffa flickorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.