Jul på ingång

Efter frukosten idag gick vi på julgransjakt! Inte lätt att få syn på denna sällsynta art ute i skogarna, men vi hade turen med oss och hittade en. Den står nu i garaget och får acklimatisera sig tills i morgon då vi tar in och klär den.

Vid elva kom Helena och vi gjorde i ordning våra hästar för ridning. Tänk att man kan bli så lycklig av att få börja skritta sin häst, haha. Även Kaprifol är positiv, och det märks att hon har vilat ett tag. Både på överskottsenergin men också på kondisen och kalaskulan. Men det ska vi väl få bukt med på sikt!

Vid fyratiden idag gick vi tvärs över gatan till den gamla kyrkan och museet som var öppet för kvällens tomtebesök. Barnen kunde ge sina önskelistor till tomtarna och det bjöds på pepparkakor, saft och glögg. Loke hade inte skrivit nån önskelista men vi hejade på tomtarna, kikade inne i museet (där jag faktiskt inte varit ordentligt inne förut) och fikade.

När vi kom hem fortsatte vi lite i den juliga andan och tillverkade en dörrkrans av granris. Så här långt kom vi innan middagen var klar, får se om det blir nån mer dekoration eller om den får vara fin i sin enkelhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.