Julfest

I måndags åkte Bagge Boris till slakteriet, vi tackar honom för denna tiden och hoppas att han har skött sitt jobb och gjort våra tackor dräktiga. Det visar sig till våren! Igår hörde slakteriet av sig och köttet var nu redo att hämtas så i morse åkte vi till Od och hämtade lådan med kött. Kul med lite lammkött i frysen igen! Årets egna lammlådor sålde vi så denna tänkte vi behålla och ha själva.

Efter trippen till Od blev det lite frukt och sen körde vi ved och mockade lösdriften. Lunch intogs och sen gick vi ut på promenad; jag red Kaprifol och eftersom vi har fått punktering på syskonvagnen fick Nora åka sele och Loke vagn. Det blev rundan via badplatsen och efter drygt halva vägen sov Loke gott i vagnen. Kaprifol kändes pigg och glad!

När vi var hemma blev det dusch och lite fix och sen väckte jag Loke så vi kunde fika lite innan jag skulle åka till jobbet och julfest! Loke var väl förberedd på att jag skulle åka så han blev bara lite ledsen precis när jag gick.

Det var riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet igen! Det blev glögg och pepparkakor, lite tävlingar, riktigt gott julbord och så julklappsspelet såklart! Jag lyckades vinna med mig en klapp hem, nån form av tyska kakor/godisar som jag och Axel precis ätit upp i soffan här hemma.

Den ena tävlingen gick ut på att välja ett verktyg och först efteråt få veta vad verktyget skulle användas till. Jag valde en kniv och kom ganska bra undan när det visade sig att vi skulle göra så långa remsor av potatis som möjligt! Den som fick skruvmejseln hade det lite tuffare…. Korkskruven var inte så användbar heller, vem hade kunnat tro det!

Resultatet av kvällens andra tävling, en julgran!

I morgon är det Axels tur att gå på julfest! Men först hinner vi greja lite med annat, blir nog handling och julstädning av huset kanske!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.