20:e december

En bra dag på många vis! Loke sov till strax före åtta vilket inte är fy skam. Han sover dock lite oroligt igen med mycket drömmar och rop i sömnen så själva natten kunde allt varit bättre. Men han sover numera i princip alltid hela natten i sin säng. Det händer att jag får ta med honom in till mig efter att Axel åkt till jobbet om Nora råkar vakna däromkring också, men då är ju klockan efter fem-sex i alla fall och vi ska snart gå upp.

Efter dagens frukost åkte vi in till Vårgårda för lite handling. Vi besökte även Hjulet och fick med oss lite småsaker med oss hem och det bjöds på fika också och det tackade vi inte nej till.

Väl hemma hade vi en himla mysig stund efter att lunchen var uppäten. Julmusiken strömmade ur högtalarna, jag slog in julklappar, Axel gravade lax och båda barnen roade sig själva. Loke med en traktor och Nora låg och sprattlade på golvet i köket.

Vid tretiden åkte Axel till universitetet för kvällens julfest och jag gick ut på en kort promenad med båda barnen. Loke hade inte sovit middag så tänkte ge honom en chans att slumra lite, och även Nora behövde sova. Nora sov innan vi ens kom ut genom dörren och Loke var inte mycket senare han. Jag passade på att stänga åt hönsen och ge fåren mat också så var det klart. Loke fick sova en halvtimme ungefär och sen väckte jag honom. Resten av kvällen lekte vi inomhus och varvade med tvätt och städ.

Vi brukar ju natta Loke vid halv åtta ungefär men just då var Nora superpigg och glad så jag sköt lite på det hela. Loke fick kvällsmacka och pyjamas i alla fall och när Nora började se trött ut la jag ner henne i nestet och gav henne nappen och hon somnade lydigt. En grej som aldrig hade funkat med hennes storebror, men just mat-och sovmässigt är de otroligt olika de där två. Mer om det en annan gång kanske. Jag tog med mig Loke upp och vi valde ut tre korta böcker som vi skulle läsa innan det var dags att sova. Innan vi läser sista boken säger jag ”nu läser vi den här boken och sen sover vi” vilket har varit en bra grej nu det senaste när pojken inte vill sova utan bara läsa mer eller hitta på andra ursäkter till att inte somna. Idag somnade han fint bara en liten stund efter sista boken, skönt! Jag väntade mig att Nora skulle börja gallskrika mitt i läsningen men hon vaknade först när jag satt mig i soffan och valt en äkta tjejig julfilm ensam-kvällen till ära! Hon somnade dock om gott i min famn strax därefter. Himla mysigt faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.