På tåget

Vi anlände ganska precis runt tolvtiden till Britt och Simon igår och satte då igång med att fixa för lunchen. Julbord!

Axels specialsill för i år blev pepparkakssill, inte alls tokigt faktiskt! Barnen lyckades hålla finkläderna fina hela dagen, lite lite kräk på Nora men det gick att torka bort det värsta, hehe.

Loke visade sig från sin mest trotsiga sida stundtals under dagen så fick inte riktigt nån bra bild på honom. Men fin var han i svart skjorta och grå väst.

På kvällen när barnen gått och lagt sig spelade vi ett slags juligt lagspel, killarna mot tjejerna! Det var frågesport, charader och ”vem är jag” i ett och avslutningsvis hade lagen förberett en utmaning till det andra laget. Tjejerna fick knyta ihop alla sina strumpor i en ring på trettio sekunder, och vi klarade det på sista hundradels sekunden alltså, det var verkligen på håret. Killarna fick i uppgift att slå in en julklapp användandes endast ett finger var. De fick generösa fem minuter på sig och klockan ringde innan presentsnöret var helt ”krullat” men det sista var ju lite bonus så vi godkände detta. Helt klart dagens skratt att se dem slå in paketet dock, alla valde pekfingrarna som ”verktyg”. (Och tjejerna vann hela tävlingen).

Idag åt vi bland annat pepparkaksvåfflor till frukost och därefter körde Marleen mig och Nora till tåget där vi sitter i skrivandes stund. Vi ska hem och se till alla djuren och gården innan vi samåker med Susanne upp till tredje och sista julfirandet i Åmål med min familj. Axel och Loke stannar i Örebro tills i morgon då de tar bilen direkt till Åmål. På detta viset slipper hela familjen den extra omvägen hem och det blir lite mindre biltid för barnen! Axel har redan rapporterat med bilder från utelek. Vissa bilder hade kanske behövt mer förklaring än andra…

En timmes tågresa kvar och Nora sköter sig exemplariskt hittills. Hon var vaken och glad första halvtimmen ungefär och sover nu gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.