Söndagen

Ja det var väl ingen som missade att det äntligen var lite SOL igår! Vi fick ut direkt efter frukost och det var lite frost i gräset och alldeles gnistrande. Loke tyckte det var värt att prova snowracern, men lite mer snö än så behöver vi nog…

Djuren fick mat, hönsen fick komma ut och även de var väldigt glada i solskenet. Sen satte jag igång med att mocka lösdriften och Axel tog med sig Loke för att gunga. Nora sov gott i vagnen! När jag mockade inne i ligghallen hör jag hur Axel vrålar till och hann tänka att riktigt sådär brukar han nog inte vråla till Loke! Sekunden efter kommer våra höns i full panik med två jakthundar efter sig, jag kastar grepen och springer efter och hundarna jagar hönsen runt ladan. Den ena hunden får tag i Koppar men tappar henne ganska snabbt igen och jag får in en rejäl spark i magen på jakthunden när han kastar sig efter henne igen så Koppar lyckas fly in mellan höbalarna. Då lugnar sig hundarna lite (och hönsen är utom synhåll). Axel ringer till hundägaren, ingen vi känner, de jagar inte med ”vårt” jaktlag, men telefonnumret står i hundarnas halsband. Han kommer och hämtar hundarna efter en stund och då har vi lyckats hitta sex av åtta höns oskadda. Hundägaren tog sina hundar och åkte, hade önskat lite mer ”sympati” från hans sida men han sa knappt hej innan han åkte igen.

En liten stund senare hittade vi de två sista hönorna och de var också oskadda lyckligtvis, det tog dock ett par timmar innan de vågade sig fram igen. Stackarna.

Vid lunch gick vi in och åt och lekte lite inne. Vid ettiden åkte Axel iväg på en doktorandträff i Floda. Först var planen att vi skulle åka allihop men de hade eventuellt magsjuka hos hon som anordnade det hela så tyckte det var dumt att chansa.

Vi busade inne en stund i stället, fikade på nybakad kladdkaka och sen gick jag ut på en promenad via sjön med barn och häst.

Axel var hemma runt halv sex igen så då åt vi laxpasta som jag hade klar, och sen var det ju nästan kväll och läggdags för Loke. Det andra barnet höll sig vaken ända tills jag ville sova så då hade hon inte så mycket att välja på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.