Gårdagen

Igår vaknade vi alla relativt pigga och utvilade så efter frukost gav vi oss ut. Nora somnade i vagnen, Axel satte igång med hängrännorna vid fåren och jag och Loke fixade djuren. Fåren fick kraftfoder och hö, hönsen fick nytt vatten och dörren öppnades en stund. Medan jag ställde in hönsens vatten hör jag hur Loke slamrar med tunnan till fårens fodertunna och tänkte att han nog bara skulle leka lite med locket eller ösa över kraftfodret till den tomma tunnan bredvid. De hade ju redan fått kraftfoder! Strax efter hör jag dock ett skrik och jag inser vad som hänt redan innan jag ser våra fyra tackor komma gåendes. Loke vet såklart hur man öppnar haspen till fåren och hade gått in med en skopa kraftfoder för att hälla i fårens krubbor. Gulligt tänkt ändå. Men Fåren blir ju som galna när de får doften i näsborrarna och det är knappt en själv står upp när de kommer, så Loke blev lite halvt nedtrampad och fåren gick ut. Loke repade sig snabbt och fåren lockades enkelt in i igen.

Sen körde vi lite grus till hålen i vägen!

Därefter vaknade Nora så då gick jag in med henne medan Axel och Loke körde lite mer grus. Hon fick mat och så blev det lite tvätt-jobb gjort!

Resten av dagen var rätt lugn. Hängrännorna blev ganska klara, vi åt våfflor till lunch, lite lek och pyssel inne, och ett kvällsbad i badkaret för båda barnen och mig själv. Helt okej ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.