Ut och in

Den här dagen har vi sprungit ut och in mest hela tiden känns det som! Ändå har jag nästan bara inomhusbilder men så kan det ju bli ändå.

Första utomhusrundan (eller andra för Axel, han hade redan gett frukost till fåren tidigare) gick till hönshuset då deras dörr behövde modifieras lite. Det ordnade sig dock enklare än vi tänkt så det gick snabbt! Nu går den att stänga ordentligt igen.

Efter lunch gick vi ut igen och Loke hjälpte mig att göra i ordning Kaprifol för en runda. Lite hästbiten sen igår tror jag bestämt! Rida ville han också men det ville ju jag med så vi löste det så här:

Det var dock inte helt bekvämt för honom tror jag, men han satt där uppe till grusvägen ner mot kvarnen, sen ville han åka vagnen. Kaprifol skötte sig strålande så länge Loke satt där uppe, så fort han var av kom hennes rätta jag fram. Stackarn, energin bubblar ur öronen och ryttaren fegar fortfarande med mängden motion som jag vågar ge henne. Det blev några tvära kast och busiga skutt upp i luften innan jag bestämde mig för att låta henne galoppera lite. Det roliga är ju att så fort hon får galoppera är hon en ängel igen och hon galopperade så lugnt och stadigt så! Efter det kunde vi skritta normalt och hon frustade så nöjt så nöjt.

När vi nästan var hemma ville Loke rida igen, alltså ponny-mamma-hjärtat gör ju frivolter av lycka förstår ni va? Så vid gamla kyrkan fick han hoppa upp framför mig igen. Uppe vid stallet ville han inte sluta så då fick han hoppa upp igen efter att jag hoppat av och rida själv två varv inne på ridbanan.

Efter stallet bakade vi sockerkaka till fikat som intogs och så gick vi ut igen innan middagen för att köra ut en ny höbal till hästarna.

När vi ätit middag blev det lite stillsam lek vid köksbord med kladdiga färger.

Nora fick också vara med på ett hörn! Inte lätt att få det snyggt dock, men detta blev ju helt okej ändå.

Och så avslutade vi kvällen med lite popcorn och Emil i Lönneberga på tvn och nu sover båda barnen gott. Snart mamman också kan jag lova.

2 tankar på “Ut och in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.