Ponnymamma

Vi har haft två utflykter idag och även om den första var härlig och mysig så överträffar den andra allt annat, så vi får börja med den. Vi har nämligen varit och hälsat på en ponny.

Det är inte vilken random ponny som helst heller utan den ponnyn som jag och Sofia plockade med oss till hennes barn, när jag hämtade hem Kaprifol. Sofia har nu haft ponnyn lika länge som jag har haft Kaprifol och hennes två barn har börjat gå vidare till större ponnyer. Vi åkte därför dit idag för att hälsa på och se om ponnyn kanske skulle vilja flytta hem till oss!

Vi anlände till Sofias gård och tog direkt in den svarta lilla shetlandsponnyn och gjorde i ordning honom i stallet. Han stod som ett ljus och låt sig snällt borstas och fixas inordning. Loke somnade i bilen på väg till stallet så han var inte på sitt soligaste humör inledningsvis, men han kom snart över det hela, lite med hjälp av Sofias barn som var med. Jag räknade med att han inte skulle vilja rida, men han ville sitta upp redan inne i stallet!

Så gick vi ner till ridhuset och justerade stiglädren lite så de passade Loke.

Lite skillnad mot Kaprifol va! Ponnyn är en valack på 14 år och han heter Assim. En hel meter över havet och minst en decimeter lång go vinterpäls.

Jag ledde runt Loke inne i ridhuset och han satt riktigt stadigt! Ponnyn var supersnäll och blev inte ett dugg rädd (eller ens uppmärksam) när det slogs i dörrar i ridhuset eller diverse andra saker runt om. Sofias barn var med och red lite på sina andra ponnyer, och när de travade och hoppade hinder ville Loke också göra det. Såklart! Så han har idag travat för första gången i sitt liv! Och ”hoppat” hinder!

Så glad att Loke tyckte det var så roligt!

Och ja såklart den här svarta lurviga pärlan ska få flytta hem till oss 😍 Han är även inkörd och vi kommer troligtvis köpa med oss hans vagn. Oklart ännu när han kommer till oss, men snart hoppas jag!

6 tankar på “Ponnymamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.