Runda med ponnyvagnen

Nora somnade snällt i barnvagnen på vägen hem från förskolan så jag bytte snabbt om till stallkläder och fortsatte ut till stallet. Hönsen fick mat och en öppen dörr och fåren fick hö och kraftfoder. En månad kvar till lamning!

Det var även min tur att mocka så det gjorde jag, inklusive ströpåfyllning. Blev rent och fint!

Nora fortsatte sova så jag monterade ihop en hylla inne i verkstan och organiserade lite smått. Nu när Kaprifol är igång lite mer ordentligt har hennes medryttare Beatrice börjat rida igen, med start idag, så hennes motion behövde jag inte lösa idag. Roligt att Beatrice ville komma tillbaka efter uppehållet vid Kaprifols skada.

Vid tio vaknade Nora så då gick vi in och åt lite, och tog hand om tvätten. Nora kan typ sitta själv nu!

Nora höll sig sen pigg och glad till strax innan vi skulle hämta Loke på förskolan så jag kunde lägga ner ett sovande barn i vagnen och gå bort. Loke hämtades och vi gick direkt ut till stallet, det vackra vädret skulle utnyttjas!

Och idag tänkte jag försöka åka en runda med Nasse+vagn och två barn, och det kunde ju potentiellt bli spännande! Nasse lät sig snällt göras i ordning, Loke var inte till hjälp då han inte riktigt tinat upp från sitt efter lunchnap-humör ännu. Men det gav sig så fort vi kom iväg. För iväg kom vi! Nasse stod parkerad som en riktig körhäst när jag drog fram vagnen och kopplade på den och tömmarna. Så duktig! Loke fick hoppa upp på sitsen och så skulle ju den sovande Nora med också. Ursprungsplanen var att flytta över henne till selen men så fick ju faktiskt barnvagnsinsatsen typ nästan plats i ponnyvagnen så jag la den under mina och Lokes fötter helt enkelt.

Och så skrittade vi iväg! Nasse drog fint 3/4 av familjen och gillade att komma ut. Den här vyn är allt go!

Det går ju dock inte så fort med hans korta ben, men mysigt hade vi. Nästan tre kilometer blev lagom, sista backen upp mot kyrkan är ju rätt go så där fick han ta i lite. Men så duktig!

Inte heller idag var det nåt som skrämde honom såklart. En kille med fyra ben på jorden helt klart.

Han är inte så slut som han ser ut, hehe. Men att stå still när jag ska fota är nåt vi måste träna på.. Här ska han precis gå fram till närmsta grästuva.

Klockan var närmare tre när vi var klara med allt och Loke lyckades väcka Nora medan jag borstade av Nasse. Så jag stängde åt hönsen, hämtade fem(!) ägg och så gick vi in och lekte inomhus och lagade mat resten av dagen.

2 tankar på “Runda med ponnyvagnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.