Torsdag

Jag hade hoppats på att få sova lite längre i morse nu när vi inte skulle till förskolan, men icke! Loke vaknade halv sju och jag försökte få honom att somna om men en kvart senare vaknade även Nora och då var det ju dömt att misslyckas. Så vi gick upp och åt frukost helt enkelt. En solig dag grydde och hästarna njöt ordentligt när vi kom ut.

Fåren fick mat och hönsen kom tveksamt ut ur sitt hus. Nog för att solen sken, men snö under tassarna!? Vi hann greja lite också jag och Loke, men Nora vaknade snart så vi gick in igen. Hon har haft en riktig vakendag idag som hon har emellanåt, och bara sovit korta stunder här och var så det blev inte så mycket utomhuslek idag trots det fina vädret. Sol och vindstilla!! Kallt dock, i morse vid frukost var det nästan tio minusgrader, men solen värmde upp världen rätt fint.

Efter pannkakslunch gick vi i alla fall ut igen. Jag tänkte att Nora kanske skulle sova lite längre i vagnen om vi gick en promenad, och Loke ville rida så det passade ju fint! Nasse fick sina nya (begagnade) skor på sig för första gången och de passade helt okej! Och Loke hjälpte till att sadla!

Loke red glatt första kilometern men så stannade Assim och ruskade rätt ordentligt på sig, det började väl svettas lite under den där tjocka pälsen i solen. Det gjorde Loke lite rädd och han ville gå av, så han fick hoppa upp i vagnen bredvid Nora. Två minuter senare sov han, var visst lite trött också, hehe. Jaja, jag gick rundan vi tänkt rida ändå så Nasse fick motion och så skulle ju Nora sova. Mm tjena, hon vaknade när vi var längst bort ungefär. Lyckligtvis var hon nöjd i vagnen hela vägen men lite synd på sömnen!

Tillbaka i stallet fick hon halvsitta lite i vagnen medan jag tog av sadel mm.

Hon var skitnöjd över detta så borstade lite på ponnyn också, och redde ut den tjocka svansen.

Sen gick vi in och lekte inne resten av dagen. Axel kom hem och vi åt mat, och sen åkte han iväg igen för ett jaktmöte som skulle ta hela kvällen. Alltid lite extra spännande att vara ensam vid läggdags för barnen, men det gick smidigt idag. Nora somnade vid åtta och då var Loke redo för sängen så jag kunde gå upp och lägga honom också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.