Alingsås och ponnykul

I förmiddags blev det en tripp till Alingsås för att uträtta lite ärenden och så passade jag och Nora på att hälsa på Camilla och Alma.

Vi hälsade på deras gosiga hundvalp och fikade på mumsig morotstårta. Nora satt fint i barnstol!

Vi åkte hemåt vid tolvsnåret och Nora somnade gott i bilen så jag körde upp till stallet och hann mocka lösdriften innan vi åkte och hämtade Loke på förskolan. Vi landade inne här hemma nån timme innan vi gick ut igen. Nora ville egentligen inte riktigt sova än men jag ville gå ut innan solen försvann. Vi hämtade ett stort gäng ägg hos hönsen; de förökar sig snabbt, tror vi har över 20 ägg i kylen nu, och då äter vi ändå en del ägg!! Pannkakor till lunch i morgon helt klart.

Och så tog vi in Assim och gjorde snabbt i ordning honom. Nora var missnöjd och ville inte sova så jag tog ponnyn på släp och båda barnen i vagnen och gick på en liten insomningspromenad. Nora somnade och Assim blev framskrittad! Dagens aktivitet gick ut på att dra pulka i snön!

Vi började på ridbanan och det gick ju galant! Den lilla pulkan var värdelös dock och bara plogade upp snön i knäet på Loke så vi bytte till en större. Då fick det bättre!

Jag tänkte gå en bit i skogen också men där var ju snön typ borta redan så vi gick ett varv i sommarhagen.

Loke tyckte dock att det skumpade för mycket där så då ville han rida tillbaka till stallet i stället. Och det fick han såklart. Så då red han lite och sen åkte han lite mer pulka på ridbanan.

Jag fick tjata mig till att få prova själv och han var inte glad när jag gjorde det så det blev bara ett halvt varv på ridbanan för min del, haha. Han fick rida in i stallet för att bli på bra humör igen…

Duktig liten ponny i alla fall som drog på fint! Några steg i trav blev det också men Loke tyckte att det var lite läskigt tror jag, alternativt att han fick snö på sig. Får se om det blir nåt mer tillfälle innan snön försvinner igen.

2 tankar på “Alingsås och ponnykul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.