Fredagsbus

Till halv sju fick jag sova idag i alla fall, bättre än sex! Jag gjorde ett tappert försök till att få Loke att somna om men icke. Så det blev uppgång och frukost. Nora vaknade nån halvtimme senare och vi lekte inne en stund. Det är verkligen en häftig känsla när ens två avkommor börjar leka med varandra.

När Nora ville sova gick vi ut och fixade hönsen och fåren, och mockade lösdriften.

Sen hann vi gå in en omgång och ”packa om oss” och så stack vi bort till församlingshemmet för veckans barn-träff. Nora var vaken hela träffen idag och somnade därför riktigt gott i bilen på väg till Ica efteråt. I morgon får vi besök av Klässbosarna så vi behövde fylla förråden lite till!

Nora sov igenom det hela och Loke hjälpte till att handla. Han somnade i bilen på vägen hem så när jag parkerat bilen hemma satt jag kvar en stund och gjorde ingenting. Sån där egentid får man ta hand om, även om det bara är tjugo minuter!

Det blev lunch och innelek och nästa gång vi gick ut blev det Assim som fick lite omvårdnad. Jag invigde Loke i longeringens värld och han fattade precis hur det gick till.

Assim fick trava och galoppera lite på linan och så byggde vi ett litet hinder han fick hoppa över, skoj tyckte både ponny och barn.

Han verkar trivas ganska bra här hos oss den svarta lurvbollen. Han är väldigt cool bland de andra hästarna och har blivit kompis med Anna och Kaprifol. Han blir lite flyttad på vid höbalen men han verkar inte bry sig nämnvärt utan går lugnt undan.

Han verkar inte vara något hetsätare heller utan är ofta ute i hagen och letar gräs eller bara står och vilar vid eller i ligghallen.

Vi mockade igen efter att Assim fått springa lite och då hittade Loke handlingslistan i sin ficka som han då gick och visade för hästarna. ”Kolla här Assim!” Så gulligt, haha.

Vi glömde änna bort tiden lite när vi var ute, det är ju ljust ute på eftermiddagen numera! Så klockan var nästan fem när vi kom in. Jag fick även sms från Axel då som hade ca två timmars jobb kvar med studenten (som åker hem i morgon) så jag gjorde ”snabbmat” till oss idag. Loke fixade pastan medan jag var på toaletten…

Och så lekte vi lite lugnt inne efter intaget av mat.

Nu när även Nora börjar få lite kvällsrutiner är det mycket enklare att vara själv hemma vid läggdags. Båda barnen fick pyjamas och Loke fick kissa och göra sig klar och så fick vi invänta rätt tidpunkt för Noras läggdags. Det har varit runt sjutiden det senaste och var så även idag. Nora fick mat och somnade gott medan Loke lekte för sig själv, och så när hon somnat var det Lokes tur. Vi läste Villes bästa vän och Traktorn Plutt och sen sov han några minut efter. Klockan åtta sov båda barnen så jag åt lite godis i soffan och Axel kom precis hem nu (20.40)! Bra avslutning på dagen!

5 tankar på “Fredagsbus

  1. ”Till halv sju fick jag sova idag i alla fall, bättre än sex…….”
    Hur tänkte du här?
    Vad är det för fel på sex?

  2. Livet på egna gården med alla djuren, renoveringar, vardagsbestyr, hästen,barnet och så en bebis på väg!

    Skall du verkligen ha ännu en till, så snart dessutom…

    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.