Start med häst!

När vi satt och åt frukost i morse vid sju fick Axel ett meddelande att han inte behövde vara på jobbet förrän klockan tio idag. Min hjärna räknade snabbt ut att jag då skulle hinna rida innan han behövde åka, hehe. Så jag hoppade i ridkläderna och stack ut till stallet. Kaprifol stod med huvudet i höbalen så hon var snabbt fångad och blev ordentligt borstad innan sadeln och tränset åkte på. Och så red jag ut en runda på kanske fem-sex kilometer? Det tog 45 min i alla fall och innehöll både klättring i skogen och galopp på grusväg. Härligt!

Axel och barnen var ute och fixade övriga djur när jag kom tillbaka. Jag passade på att mocka också, sen åkte Axel till jobbet och Loke fick gunga en liten stund. Sen vaknade Nora så då gick vi in och höll oss inne under resten av förmiddagen. Vi bakade bland annat! Loke ville baka med färger så jag googlade fram ett recept och efter lite modifiering blev det traktorkakor!

Rätt söta ändå va? Kanske nåt till eventuella kommande barnkalas! De gick helt klart att äta också.

Lunch intogs och kvart över tolv var vi ute igen. Nora var vaken typ hela förmiddagen och somnade i vagnen innan jag ens fått ut den från ”parkeringen”, och sov sen fyra timmar i sträck! Även Loke somnade snart så Assim fick springa lite på ridbanan. Jag la fram lite bommar åt honom idag och det tyckte han var roligt, blev både travbommar och galoppbommar. Han gjorde det fint!

Loke vaknade när jag var klar och var faktiskt på helt okej humör. Klockan var tjugo över ett ungefär och Hovis-Jonas skulle komma klockan två. Det är lite lerigt i hagen fortfarande, även om det torkar upp snabbt, så Assim fick vara kvar på ridbanan nu när han ändå var ren om benen. En stund senare fick han sällskap av Kaprifol så även hennes ben skulle torka och gå att borsta rena.

Hovarna blev sen raspade av Jonas och de fick komma ut i hagen igen! Och Nora sov ju som sagt så vi fortsatte att vara ute. Det blev lite gungning och ogräsrensning. När Nora vaknade tog vi in hönsen och fodrade fåren. Nu närmar det sig lamning för Blondie, så snart har vi förhoppningsvis tre lamm i fårahuset!

In och laga mat, och så kom Axel så vi åt ihop. Klockan var inte alltför mycket när vi var klara så vi gick ut och drog lite ris i ena hagen. Blir en fin brasa nästa vindstilla helgdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.