Vilken dag!!

Vi har haft en helt fantastisk dag här idag, det känns ju dock lite underligt att skriva så när landet och världen befinner sig i en form av krissituation. Men å andra sidan kan vi inte gräva ner oss för detta, så här är en redogörelse för hur vi har njutit av vårvädret så gott vi kunnat.

Loke har fortsatt en inbyggd väckarklocka som ringer 06.00, så det var bara att häva sig upp. Jag hade redan bytt en bajsblöja på Nora och inte lyckats somna om. Men vi var rätt glada ändå.

Efter frukost satte sig Axel i kontoret, äntligen kan han jobba hemifrån igen! Jag kände på mig att Nora skulle sova länge på förmiddagen så hon fick somna i sin säng och jag och Loke gick ut medan Axel höll ett öra på Nora. Och selade på ponnyhästen!

Vi körde Birgers runda idag för omväxlings skull nu när det torkat upp lite i skogen. Assim knatade på så fint så och var nöjd över miljöombytet. Så himla härligt och mysigt!!

Fyra kilometer och ordentligt backigt (och varmt) så idag var han allt lite svettig när vi kom tillbaka.

Nora sov fortfarande när vi kom tillbaka så vi mockade lösdriften och hittade en äggömma. Tyckte väl att hönorna plötsligt levererade dåligt!

Sen vaknade Nora och vi gick in, åt lite mellanmål, lekte inne fram till lunch, åt lunch och så somnade båda barnen i vagnen. Jag körde vidare med ogräsrensning/lövsopning vid huset. Ser bitvis lite prydligt ut nu.

Jag tog några minuters paus också. Vilken härlig värme det var! Solen sken, fåglarna kvittrade, hönsen pickade i gräset och hästarna solade.

Nora vaknade först av barnen och fick känna på gräset för första gången i livet.

När även Loke vaknat blev det fikapaus i solen, även Axel kom ut och fick lite sol på sig.

Sen lekte vi ute för fulla muggar. Nora satt på en filt en stund, och hängde med i vagn en stund. Nöjd och glad över att titta på storebrors lek eller pilla med en egen leksak.

Dessa obeskrivligt härliga dagar bor vi verkligen fantastiskt.

Hela gården blir ju som en lekplats! Loke lekte i sandlådan, lekte käpphäst med en kratta, klättrade upp på jordhögar och körde fast i leran med skottkärran. Och barnvagnen.

Nora somnade vid halv fyratiden så då tvättade jag Axels bil och hämtade skottkärran och fyllde den med dagens och gårdagens ogräsrensning. Loke hjälpte till att spruta vatten på bilen och sprang också lite mellan trädgårdarna för Nils var ute och satte igång sin robotgräsklippar.

Axel kom ut en sväng också efter att ha stängt ner jobbet vid halv fem! Sen åt vi lådor till middag och gick ut ytterligare en omgång och slog lite stolp i ena sommarhagen. Och nu stup i säng så vi orkar med morgondagen också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.