Långhelg!!

Och den inleddes med sovmorgon, båda barnen sov till klockan åtta! Helt underbart. Efter frukost åkte mormor hem och vi gick ut till djuren och satte sen igång med att fixa sista hagen. Den vid huset!

Nu ska det bara till några grindisolatorer till skogshagen och sen är hagarna här hemma klara för i år. Härnäst blir det hagen vid tennisbanan som ska ses över och så blir det förhoppningsvis en ny hage på andra sidan gärdena i år också, vi får se!

När jag gick genom ladan för att hämta lite mer tråd till en grind hörde jag ett av fåren bräka på ett visst vis. Jajamän, sista lammet på väg ut! Två klövar och en nos syntes så det var bara att låta henne sköta jobbet själv. Axel kom dit och vi åt lite frukt i solen utanför fårhuset och såg så lammet ställde sig upp och fick i sig mat. Vilket den fick! Så då var alla lamm ute, fyra tackor och två baggar blev resultatet i år. Alla friska och fina, lätta födslar och alla har haft väldigt lätt för att dia själva efter födseln. Vilket känns väldigt bra, då måste vi ju göra nåt rätt ändå! Och vi gjorde ett bra val med att besluta att ta bort Sockan (som sen dock fick avlivas i stället) som hade problem med både hull och digivning. Båda de nyrekryterade tackorna har skött det hela jättefint, även om Lilla My gärna hade fått lägga på sig lite mer. Vi har för övrigt bytt namn på fåren igen, haha. Jag döpte nämligen fel får till Lilla My så nu heter Vitnos Lilla My i stället och den som hette Lilla My felaktigt heter Snorkfröken. Känns som båda namnen passar nu så vi får hoppas det är bestående nu.

Efter lunch red jag ut en sväng med Helena, blev fyra km skritt. Härligt i solen. Och den lille svarta fick vila idag och var nöjd med bara lite pälsvård. Borstade bort en hög med svart päls men det märks liksom inte!!

Kommer väl fortsätta fälla tills det är dags att sätta ny vinterpäls…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.