Dressyrträning!

Sex veckor har hunnit gå sen senaste dressyrträningen och idag var det dags igen! På dessa sex veckor har träningen gått framåt och Kaprifol börjar allt få tillbaka sina ”former” igen. Så här såg hon vid tillfället för den förra träningen:

Och så här såg hon ut idag! Lite mindre lurvig och lite mindre tjock. Och lite snyggare!

När vi närmade oss ridhuset såg jag att träningarna hölls på utebanan idag, härligt!! Utebanan är stooor och härlig att rida på. Kaprifol kändes jättefin på uppvärmningen och sen när träningen började spände hon till i vanlig ordning eftersom föregående häst lämnade banan. Men det gick ganska snabbt över och hon blev riktigt fin.

I traven jobbade vi vidare på öppna längs långsidorna och skänkelvikning på diagonalen. Det gick mestadels bra, lite svårare undan vänster skänkel som är det svåra varvet. Men jag fick bra tips och hjälp. I galoppen nosade vi lite på förvänd galopp, vilket var ju det vi började leka lite med innan träningsuppehållet iom bebis och operation så det var kul att vi är ”tillbaka där igen”. Jag fick rida halvt igenom och bara galoppera långsidan ner och bryta av innan kortsidan. Hon är ju väldigt snabb med att byta galopp så det är på den nivån vi får lägga det på. Men det gick bra, jag får inte bli för passiv och heller inte låta henne bli för lång. Men främst behöver nog poletten fortfarande trilla ner tror jag, hon behöver förstå att man ”ska” gå i fel galopp också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.