Ute hela dagen!

Dagen började med bajsplockning! Det finns ju mycket bajs här på gården och med alla ongar, men idag var det fåren som skulle lämna bajsprov för årets maskkontroll. När de små kulorna var infångade promenerade vi bort till den gula lådan och skickade in det till labbet. På vägen till lådan mötte vi Thor och hans mamma och lillebror och de berättade att det skulle gjutas betong borta vid husbygget i byn. Det var ju tvungen att beskådas så vi hängde med dem dit.

Loke tyckte det var spännande och han lekte ordentligt med Thor där i backen. Skoj!

Vi var tillbaka hemma lagom till lunch, grillad korv nere hos grannarna! Gott gott. Båda mina barn somnade omgående i vagnen efteråt så då passade jag på att hänga tvätt. Och så fick jag en hjälpande hand från Axels bröder och vi bytte däck på Skodan på ett kick. Lagom tills det var släpets tur hade Loke vaknat och jag fick hjälp av honom i stället!

Det var först senare på em/kvällen som det började blåsa, så vi hängde ute ett tag till även efter en fruktpaus. Farfar utökade Lokes gungställning med denna!

Och sen blev det middag och bad för pojkarna innan läggdags.

Även hästarna har motionerats, både igår och idag. Igår red jag ut på Kaprifol och hade Assim som handhäst och när vi var på hemväg släppte jag honom lös och han hängde med helt okej!

Jag fick peta lite på honom när en grästuva såg för grön ut, men det är väl förståeligt. Idag har Beatrice ridit Kaprifol och numera har även Assim en liten medryttare som har ridit honom själv för första gången. Ebba heter hon och är åtta år och bor ”på andra sidan skogen”! Känns bra att ha fler sätt att motionera honom på inför den gröna perioden på året.

2 tankar på “Ute hela dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.