Sommardag

Solen och värmen är tillbaka! Det var skönt att det kom regn för växtlighetens skull, men nog älskar vi att det är soligt, vindstilla och varmt! Under förmiddagen förberedde vi lite för ännu mera stängselbygge; stolprenovering och inventering.

Men mer om det sen! För efter detta fick Kaprifol gå ett dressyrpass på banan! Nora sov i vagnen med mormor som ”vakt” och Loke var med pappa och drog träd med traktorn.

När jag var ganska klar med Kaprifol på banan sällskapade jag med Ebba och Assim ut på en liten tur i skogen. Assim skötte sig super med sin lilla medryttare och vi både travade och galopperade.

Sen blev det lunch nere i grannhuset dit även Axels föräldrar kommit och därefter åkte mormor hemåt. Nora somnade snart i vagnen och Loke lekte med Oma och farfar och jag och Axel drog igång med staketbygge. Planen var nämligen att vi även i år skulle få ha fåren borta vid Ryagärdet men när vi ringde nu och hörde om vi skulle komma och se över staketen hade de skaffat egna får. Så då stöp ju vår hagplanering lite i backen. Lyckligtvis finns det fler som har marker som gärna betas av får så nu har vi fått tillgång till en plätt på andra sidan vägen (vi hade hästarna delvis där för två år sen). Det är numera fint gallrat bland träden så fåren får både en öppen plätt med gräs och massa gott att rensa upp mellan björkarna.

Så ett gäng stolpar kom ner i backen men än finns det att göra. Vi kommer få använda hagen även i framtiden så därav gör vi ett ordentligt staket, men det innebär ju lite jobb! Men det blir kanon när det blir klart.

Och två kycklingar har kläckts i helgen! Under lite udda förhållanden för de är två hönor som är mammor… Men det verkar gå bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.